Єврокомісія оштрафувала Microsoft за відсутність альтернативи Internet Explorer

00:00,
10 Березня 2013
1111

Єврокомісія оштрафувала Microsoft за відсутність альтернативи Internet Explorer

00:00,
10 Березня 2013
1111
Єврокомісія оштрафувала Microsoft за відсутність альтернативи Internet Explorer
Єврокомісія оштрафувала Microsoft на €561 млн за недотримання вимог із надання користувачам можливості вибрати інший браузер, окрім Internet Explorer, в операційній системі Windows, повідомляє РІА «Новости».

У 2009 році Єврокомісія звинуватила Microsoft у нав’язуванні користувачам Windows браузера Internet Explorer, вбудованого в цю операційну систему, що, на думку організації, перешкоджало чесній конкуренції з іншими браузерами.

Щоб врегулювати це питання, Microsoft зобов’язалася протягом п’яти років (до 2014 року) надати європейським користувачам Windows функцію вибору браузера, який використовується у системі за замовчанням.

«Рішення ЄК свідчить про те, що Microsoft не виконала вимогу щодо включення до Windows 7 Service Pack 1 функції вибору браузера з травня 2011 року до липня 2012 року. 15 млн користувачів Windows в ЄС не змогли знайти цю функцію у зазначений період. Microsoft, у свою чергу, зізналася, що в названий проміжок часу необхідне вікно вибору не відображалося», – повідомляється у прес-релізі Єврокомісії.

Корпорація Microsoft, найбільший у світі виробник програмного забезпечення, була заснована в 1975 році, штаб-квартира компанії знаходиться в місті Редмонд, штат Вашингтон, США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Tecflap.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду