В Австралії заарештували одного з лідерів хакерської групи LulzSec

00:00,
24 Квітня 2013
978

В Австралії заарештували одного з лідерів хакерської групи LulzSec

00:00,
24 Квітня 2013
978
В Австралії заарештували одного з лідерів хакерської групи LulzSec
Австралійська федеральна поліція затримала у вівторок 24-річного IT-спеціаліста, який називав себе одним з лідерів міжнародної хакерської групи LulzSec, повідомляє Reuters.

Затриманому на робочому місці хакеру пред’явлені звинувачення у зламі комп’ютерних систем, максимальне покарання, яке йому може загрожувати, – десять років позбавлення волі.

Ім’я затриманого, назву «міжнародної корпорації», у якій він працював, а також яким чином австралійській поліції вдалося на нього вийти, не повідомляється.

Голова відділу розслідування кіберзлочинів австралійської федеральної поліції Глен Мак’юен (Glen McEwen) повідомив, що хакер, відомий під ніком Aush0k, мав доступ до засекреченої інформації, зокрема, урядових установ.

Згодом затриманого було звільнено під заставу, однак судові слухання з його справи розпочнуться у наступному місяці.

«Дозвольте мені пояснити для всіх, все це не ігри – це серйозні звинувачення», – підкреслив Глен Мак’юен на прес-конференції з нагоди затримання лідера LulzSec.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©EPA/Australian Federal Police.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду