Єврокомісія винесла на публічне обговорення обмеження для Google

00:00,
26 Квітня 2013
1034

Єврокомісія винесла на публічне обговорення обмеження для Google

00:00,
26 Квітня 2013
1034
Єврокомісія винесла на публічне обговорення обмеження для Google
Єврокомісія запропонувала всім зацікавленим сторонам висловитися щодо обмежень, на які слід піти компанії Google з метою попередження можливості зловживання своїм домінуючим становищем в IT-сфері. Про це повідомляється в оприлюдненому у четвер зверненні Єврокомісії, інформує РІА «Новости».

У зверненні представники Єврокомісії відзначили, що припускають можливість зловживання з боку Google своїм домінуючим становищем на європейському ринку пошуку та пошукової реклами. Топ-менеджмент Google, в свою чергу, запропонував декілька зобов’язань, які компанія готова взяти на себе, щоб подібної ситуації не сталося.

Єврокомісія має намір врахувати висловлені під час публічного обговорення зауваження. Якщо ці зауваження будуть відповідати вимогам антимонопольного законодавства, комісія може оформити ці вимоги для Google юридично.

Серед запропонованих Google компромісів – чітке маркування в результатах пошуку посилань на контент своїх комерційних сервісів, надання всім інтернет-ресурсам можливості заборонити використання їхнього контенту у комерційних сервісах Google, розробка для ЗМІ механізму контролю публікації своїх матеріалів у новинних стрічках Google, припинення практики підписання екслюзивних рекламних угод з Google, а також відсутність вимог до партнерів щодо заборони проведення реклмних кампаній на інших платформах.

За оцінками Єврокомісії, Google належить більше 90% європейського ринку інтернет-пошуку. У випадку, якщо пропозиції Google будуть визнані задовільними і оформлені юридично, порушення цих норм призведе до штрафу у 10% річного обороту, отриманого Google від операцій у всіх країнах світу. В 2012 році оборот Google склав $50 млрд.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Peter Schrank, The Economist.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду