Новий акціонер ВКонтакте зверне увагу на нелегальний контент у соцмережі

00:00,
29 Квітня 2013
779

Новий акціонер ВКонтакте зверне увагу на нелегальний контент у соцмережі

00:00,
29 Квітня 2013
779
Новий акціонер ВКонтакте зверне увагу на нелегальний контент у соцмережі
Представники фонду UCP, який став власником 48% ВКонтакте, мають намір обговорити на засіданні ради директорів соцмережі питання монетизації і наявності на сайті нелегального контенту. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на інтерв’ю президента UCP Іллі Щербовича телеканалу «Россия 24».

За словами Щербовича, засідання ради директорів ВКонтакте відбудеться найближчим часом. Питання монетизації проекту і наявності у ВКонтакте нелегального контенту будуть обговорюватися, однак жодних «радикальних змін і рішень» фонд рекомендувати не буде, додав президент UCP.

Ілля Щербович також повідомив, що питання про зміну генерального директора соціальної мережі (цю посаду зараз обіймає Павло Дуров) фонд піднімати не буде. При цьому UCP має намір брати участь в управлінні компанією на рівні ради директорів. Крім цього, президент UCP поділився своїми прогнозами, згідно з якими через 10 років вартість ВКонтакте може збільшитися до $10 млрд.

18 квітня стало відомо, що фонд UCP закрив угоду із придбання 48% акцій соціальної мережі у В’ячеслава Мірілашвілі і Лева Левієва. Сума угоди не розкривається. Акціонерами соцмережі є також компанія Mail.Ru Group (39,9%) і Павло Дуров (12%). Виданню Hopes and Fears Павло Дуров повідомив, що нічого не знав про підготовку угоди з UCP.

Останнім часом діяльність ВКонтакте часто обговорюється ЗМІ . Спочатку «Новая газета» написала про зв’язок колишнього прес-секретаря соцмережі з адміністрацією  російського президента. Також Павла Дурова чекають на допит слідчі із Санкт-Петербургу у рамках справи про ДТП: інцидент відбувся неподалік від офісу ВКонтакте, деякі ЗМІ повідомляли, що за кермом причетного до аварії авто був Дуров. Петербурзькі слідчі вже провели обшук у офісі ВКонтакте і квартирі Дурова. При цьому засновник соцмережі викликається на допит у якості свідка.

Крім цього, обговорювалися чутки щодо від’їзду Павла Дурова у США. Згодом цю інформацію спростував прес-секретар ВКонтакте Георгій Лобушкін і сам Павло Дуров. Після цього Дурову довелося пояснити, що він бере участь у розробці проекту Digital Fortress, мережі дата-центрів для стартапів-переможців премії Start Fellows.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Ontabs.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду