Китай знову відкидає звинувачення США у кібершпигунстві

00:00,
8 Травня 2013
969

Китай знову відкидає звинувачення США у кібершпигунстві

00:00,
8 Травня 2013
969
Китай знову відкидає звинувачення США у кібершпигунстві
Китайська влада відкидає звинувачення США у кібершпигунстві з метою отримання дипломатичних даних, а також інформації про американські військові технології. Ці звинувачення були заявлені в щорічній доповіді Пентагону, оприлюдненій у понеділок, повідомляє BBC.

«У 2012 році чимало комп’ютерних мереж, серед них і мережі уряду США, стали об’єктом атак. За деякими з них, судячи з усього, стоїть безпосередньо китайська влада і китайські військові», – відзначається у доповіді Пентагону.

Отримані в результаті атак дані, вважають в уряді США, могли бути використані китайськими військовими для вдосконалення власної системи оборони. Представники китайського МЗС, в свою чергу, назвали ці звинувачення неправдивими і безпідставними.

У березні поточного року Китай вже спростовував свою причетність до хакерських атак на США. Тоді прем’єр-міністр країни Лі Кецян заявляв, що Китай не підтримує діяльність хакерських груп, крім цього, за словами міністра, країна і сама нерідко стає об’єктом кібератак.

Заява Лі Кецяна стосувалася звернення радника Барака Обами з питань національної безпеки Тома Донілона (Tom Donilon), котрий від імені Білого Дому вимагав від Китаю припинити злам американських комп’ютерних мереж.

До цього американська корпорація Mandiant, спеціаліст з питань кібербезпеки, опублікувала звіт, у якому стверджувалося, що хакерські атаки на компанії у США здійснює підрозділ Народно-визвольної армії Китаю – шанхайська військова частина № 61398. У Міноборони КНР цю інформацію спростували.

Також у лютому 2013 року газета The Washington Post опублікувала статтю U.S. said to be target of massive cyber-espionage campaign («Америка заявляє, що вона – ціль масивної кібершпигунської кампанії»), у якій наводилися оприлюднені американськими спецслужбами розвіддані.

Серед країн, котрі намагаються пробитися через американські комп’ютерні системи з метою отримання даних для розвитку переваг у економічній сфері ЦРУ називало Китай. За даними організації, протягом останніх п’яти років атакам піддавалися комп’ютерні системи американської економічної, технологогічної та енергетичної сфер. Вагомою загрозою для США в аспекті кібершпигунства, на думку ЦРУ, також є Росія, Франція та Ізраїль.

Самі Сполучені Штати також отримують звинувачення у кібершпигунстві. Так, у березні 2013 року в спільних кібератаках США і Південну Корею звинуватила влада КНДР. «Ні для кого не секрет, що США і маріонетковий режим Південної Кореї нарощують свій кібернетичний потенціал з метою посилити підривну діяльність і саботаж проти КНДР», – повідомлялося у заяві Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Blogspot/warnewsupdate.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду