Сноуден буде просити політичний притулок в Росії

00:00,
12 Липня 2013
1200

Сноуден буде просити політичний притулок в Росії

00:00,
12 Липня 2013
1200
Сноуден буде просити політичний притулок в Росії
Екс-співробітник американських спецслужб вже висловлював прохання про політпритулок в Росії, проте пізніше відкликав його, дізнавшись про умову Путіна припинити діяльність проти США. За словами учасників зустрічі зі Сноуденом, котра відбулася сьогодні в «Шереметьево», зараз він готовий дотримуватися цієї умови, повідомляє РІА «Новости».

На зустрічі з правозахисниками в аеропорту «Шереметьево» Едверд Сноуден (Edward Snowden) повідомив про рішення просити тимчасовий політичний притулок в Росії, повідомила агентству одна з учасниць зустрічі. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи прохання Сноудена, заявив, що Кремль буде виходити з необхідності підтвердити запит екс-співробітника американських спецслужб щодо надання політпритулку, а також його готовності відмовитися від діяльності проти США.

Журналіст The New York Times Еллен Баррі (Ellen Barry) з посиланням на правозахисника Тетяну Локшину з Human Rights Watch, котра брала участь у зустрічі в «Шереметьево», написала у своєму Twitter, що Сноуден пообіцяв не завдавати шкоди Сполученим Штатам. Сам інформатор відзначив, що «бажає США добра».

Цю інформацію підтвердив також депутат Держдуми РФ В’ячеслав Ніконов. «Йому були поставлені різноманітні політичні питання. Він заявив, що знає про умови Путіна. Він сказав, що знає, і погоджується, і сказав, що вважає себе патріотом своєї країни. На питання, чи є Росія його серйозним вибором, він сказав, що у нього поки що немає іншого вибору, оскільки він перебуває тут», – повідомив Ніконов після зустрічі зі Сноуденом.

Британська Guardian опублікувала перше фото з прес-конференції, окрім Сноудена на ньому присутня представник WikiLeaks Сара Харрісон (Sarah Harrison).

Едверд Сноуден перебуває в транзитній зоні аеропорту «Шереметьево» з 23 червня. Влада США анулювала його американський паспорт, а також пред’явила інформатору звинувачення у розголошенні секретної інформації після того, як він розповів журналістам про програму стеження за інтернет-користувачами PRISM, а також отримання спецслужбами США даних про дзвінки користувачів стільникового оператора Verizon. Сноуден звертався з проханням про політичний притулок до урядів мінімум 21 країни, однак більшість з них відповіли йому відмовою. Надати притулок інформатору погодилася Венесуела, але вилетіти туди, не маючи проїзних документів, для Сноудена проблематично.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Tanya Lokshina, Human Rights Watch.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду