Facebook розкрила статистику співпраці зі світовими спецслужбами

00:00,
4 Вересня 2013
927

Facebook розкрила статистику співпраці зі світовими спецслужбами

00:00,
4 Вересня 2013
927
Facebook розкрила статистику співпраці зі світовими спецслужбами
Соціальна мережа Facebook розкрила статистику запитів інформації про користувачів від правоохоронних органів різних країни світу. Дані публікуються в Facebook Blog.

Оприлюднені статистичні дані охоплюють період з 1 січня по 30 червня 2013 року. Найбільшу кількість запитів – близько 12 тис., в Facebook отримали від уряду США. Американські спецслужби вимагали від соціальної мережі надати інформацію про приблизно 21 тис. користувачів. Компанія Facebook задовольнила 79% цих запитів.

Більше 3,2 тис. запитів надіслали адміністрації Facebook спецслужби Індії, більше 1,7 тис. – Італії, майже 1,9 тис. – Німеччини, майже 2 тис. – Великобританії, більше 1,5 тис. – Франції.

«Ми докладно вивчаємо кожен запит на предмет його відповідності законодавчим нормам і нашим умовам, а також вимагаємо детального опису юридичних і фактологічних підстав для надання інформації за запитом», – підкреслив головний юридичний консультант Facebook Колін Стреч (Colin Stretch). Стреч також додав, що у випадках, коли адміністрація Facebook змушена розкрити дані, компанія часто надає тільки ім’я користувача.

Після оприлюднення екс-співробітником ЦРУ і АНБ Едвардом Сноуденом (Edward Snowden) даних про PRISM, глобальну систему стеження американського уряду за користувачами інтернету і стільникового зв’язку, дані про запити від спецслужб оприлюднили Microsoft і Facebook (дані за другу половину 2012 року), аналогічний звіт представила  корпорація Apple, дані «про прозорість» опублікувала також адміністрація Twitter. Права оприлюднити документи про «відносини» з PRISM домоглася в суді і компанія Yahoo!

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Search Engine Journal.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду