Гамбійська телеведуча арештована за вказівкою президента

00:00,
7 Жовтня 2013
875

Гамбійська телеведуча арештована за вказівкою президента

00:00,
7 Жовтня 2013
875
Гамбійська телеведуча арештована за вказівкою президента
Фату Камара (Fatou Camara) – популярна у Гамбії та інших африканських країнах ведуча щотижневого випуску Fatou Show на державному радіотелеканалі GRTS перебуває під вартою Національного розвідувального агентства (National Intelligence Agency), повідомив сайт Freedom Newspaper.

Уперше відому журналістку  затримали 15 вересня і через два дні звільнили. А буквально за декілька годин  агенти у цивільному арештували її у власному домі й доправили до штаб-квартири  розвідувальної служби. Відтоді звістки від неї не надходять.

Жодних звинувачень проти Фату Камари офіційно не висунуто. Однак, як стверджує Freedom Newspaper, її арештували за особистою вказівкою президента Яхії Джамме (Yahya  Jammeh).

Згідно з повідомленнями преси, справу Камари розслідують у зв’язку зі звинуваченнями «у шпигунстві та порушенні національної безпеки». Йдеться про те, що ведуча передавала важливу інформацію про президента закордонним медіа.

ЗМІ нагадують, що у серпні Фату Камару усунули з посади директора відділу преси та громадських зв’язків офісу глави держави.

Нью-йоркський Комітет захисту журналістів направив з цього приводу запити міністру інформації Гамбії, але відповіді не отримав, так само як і на телефонні запити. Не реагує на  звернення медіа-організації й офіс президента Гамбії.

Тим часом Фату Камару отримує потужну підтримку з боку своїх прихильників, яку ті висловлюють на її сторінці у Facebook. Вони зокрема віртуально привітали телеведучу з Днем народження, що вона зустріла під арештом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фату Камара. cpj.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду