У Сирії зникли безвісті ще двоє тележурналістів

00:00,
18 Жовтня 2013
1033

У Сирії зникли безвісті ще двоє тележурналістів

00:00,
18 Жовтня 2013
1033
У Сирії зникли безвісті ще двоє тележурналістів
Поблизу міста Алеппо зникли безвісті мавританський репортер Ісак Мохтар (Ishak Mokhtar) та ліванський оператор Самір Кассаб (Samir Kassab)  зі знімальної групи  телемережі Sky News Arabia, повідомила Міжнародна федерація журналістів (IFI). Разом із репортерами зник сірієць-водій, прізвище якого на прохання родини не називається.

Телемережа втратила контакт з репортерами цього вівторка.

Очільник  базованої в Абу-Дабі телемережі  Sky News Arabia Нарт Буран (Nart Bouran)  заявив,  що знімальна група перебувала у відрядженні, висвітлюючи «гуманітарний аспект» конфлікту в Алеппо. У цьому місті, розташованому на півночі країни, точаться безперервні збройні сутички  між повстанцями та урядовими військами. 

Sky News Arabia звернулася із закликом надати будь-яку інформацію про місцеперебування знімальної групи та допомогу у безпечному поверненні зниклих безвісті тележурналістів. Відгуку поки що немає.

Міжнародна федерація журналістів (IFI) відзначає, що відколи у березні 2001 року в Сирії вибухнуло народне повстання проти режиму Башира Асада, ця близькосхідна країна стала «найнебезпечнішою у світі для журналістів».

Упродовж цього часу, за даними  «Репортерів  без кордонів» (RSF),  у Сирії було викрадено 37 закордонних журналістів. 17 з них і досі перебувають на становищі заручників, ув’язнених чи зниклих безвісті.

Однак найбільше постраждали сирійські новинарі, наголошує медіа-організація. Понад 60 репортерів і громадянських журналістів викрали опозиційні військові угруповання, а більш як 200 арештував диктаторський режим.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ісак Мохтар і Самір Кассаб. theguardian.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду