Le Monde: Агентство національної безпеки США слідкувало за громадянами Франції

00:00,
21 Жовтня 2013
2035

Le Monde: Агентство національної безпеки США слідкувало за громадянами Франції

00:00,
21 Жовтня 2013
2035
Le Monde: Агентство національної безпеки США слідкувало за громадянами Франції
Французьке видання оприлюднило у понеділок інформацію про те, що американські спецслужби шпигували за мільйонами французів. У зв’язку з цим американського посла викликали до МЗС Франції.

Зовнішньополітичне відомство відвідав представник США у Франції Чарльз Ейч. Рівкін (Charles H. Rivkin) для дачі пояснень у цій справі, повідомив репортерам міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус (Laurent Fabius) під час зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу. Про це повідомляє USA Today.

Заяви Le Monde ґрунтуються на документах, отриманих від Едварда Сноудена.

Згідно з публікацією Le Monde, протягом 30 днів – з грудня 2012 року по січень 2013 року – АНБ за допомогою надсекретної програми US-985D перехоплювали дані більше ніж 70 млн. телефонних дзвінків, зроблених у Франції.

«Коли телефонний номер використовують у Франції, він активує сигнал, який автоматично запускає запис дзвінка. Очевидно, ця система нагляду також перехоплює смс-повідомлення та їх зміст, використовуючи ключові слова», - повідомляє французьке видання.  

Le Monde також звітує, що американська влада не відреагувала на звернення видання прокоментувати ситуацію.

Міністр внутрішніх справ Франції Мануель Вальс (Manuel Vallas) назвав викривальний матеріал «шокуючим».

У неділю, німецький журнал Der Spiegel також, спираючись на документи Сноудена, повідомив, що американські спецслужби зламали імейл колишнього мексиканського президента Філіпа Кальдерона (Felipe Calderon). Мексиканський уряд погодив надіслати «дипломатичну ноту» у Вашингтон.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
presstv.ir
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду