Новина про штурм Майдану стала центральним повідомленням на міжнародних ресурсах

00:00,
11 Грудня 2013
3087

Новина про штурм Майдану стала центральним повідомленням на міжнародних ресурсах

00:00,
11 Грудня 2013
3087
Новина про штурм Майдану стала центральним повідомленням на міжнародних ресурсах
MediaSapiens подає короткий огляд репортажів з Києва про штурм табору протестувальників на Майдані Незалежності в ніч з 10 на 11 грудня - на Euronews, New York Times, Guardian, Al Jazeera, Financial Times.

Euronews описує, що штурм почався відразу після опівночі. «Протестувальники очікували на реакцію поліції, але коли вона почала діяти, то це був усе ж шок. Було декілька зіткнень і кілька людей отримали поранення. “Це чистої води провокація проти мирного протесту, – каже один із протестувальників. – Ми без зброї. Як можна діяти так проти мирних людей?”

New York Times описує реакцію дипломатів. «Влада розпочала штурм незадовго опісля 3,5 год зустрічі Януковича та Кетрін Ештон, шефа зовнішньої політики ЄС. Реакція дипломатів з’явилася майже миттєво. «Я була з вами, - заявила Ештон у середу вранці. – Влада не повинна була діяти під покровом ночі». І в незвичайно сильних виразах держсекретар Джон Керрі висловив «відразу» США щодо рішення влади застосувати силу. «У той час як сьогодні вночі звучать церковні дзвони на задимлених вулицях Києва, Сполучені Штати підтримують народ України. Вони заслуговують на краще». 

Кореспондент Al Jazeera з Києва, чий репортаж став центральною новиною на сайті телекомпанії, передає: «Поліція ефективно встановила владу над площею… Протестувальники зайняли центральну позицію, де залишаються і співають патріотичних пісень. Маємо протистояння. Це буде довга, довга операція».

Репортаж у Financial Times вийшов під заголовком «Українські підрозділи спеціального призначення очищають табір протестувальників. Держсекретар США виразив «відразу» щодо нічного рейду». 

Guardian у репортажі Києва подає, що наступ на Майдан в найхолоднішу за весь час до цього ніч (-13) був «неочікуваним». «Священик із хрестом пішов у напрямку рядів поліції, проте його відідснили назад після того, як лідери протесту оголосили з головної сцени, що їхня акція мирна і закликали зупинити штурм. Тоді як продовжувалася мобілізація, на сцені відбулася релігійна служба, і сотні протестувальників скандували: "Завтра тут буде мільйон нас"».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: washingtonpost.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду