В Аргентині журналістам перешкоджають висвітлювати наймасштабніший в історії країни страйк поліцейських

00:00,
16 Грудня 2013
1127

В Аргентині журналістам перешкоджають висвітлювати наймасштабніший в історії країни страйк поліцейських

00:00,
16 Грудня 2013
1127
В Аргентині журналістам перешкоджають висвітлювати наймасштабніший в історії країни страйк поліцейських
Місцеві журналісти стали жертвами атак і погроз під час висвітлення масових страйків поліцейських з вимогою підвищити зарплатню. Численні приклади цього наводять з посиланням на місцеві джерела «Репортери без кордонів» (RSF).

У провінції Жужуй зазнали атак телевізійники Canal 4 і Canal 7 та фоторепортер щоденної цифрової газети La Voz de Jujuy Карлос Санчес (Carlos Sánchez). До того ж у них украли обладнання.

На кореспондента RadioVisión Jujuy Анхела Діаса (Ángel Díaz) нападали двічі протягом дня. Спочатку молодики з ножами, які розгромили вітрину спортивної крамниці, а потім його віддубасили поліцейські.

Кореспондента Canal 4 Noticias Луїса Леттера (Luis Letter) і оператора Гонсало Родрігеса (Gonzalo Rodríguez) побили демонстранти. У провінції Неукен через напад  і погрози поліцейських знімальна група Canal 7 змушена була припинити роботу.

У провінції Ла-Ріола група поліцейськихпобила фоторепортера щоденної газети El Independiente. «Коли я знімала арешт  чоловіка, до мене підійшов охоронець порядку у цивільному і вдарив по руці, щоб вибити мобілку», - розповіла також журналістка цього видання Маріа де ла Вега (María de la Vega). Декілька репортерів зазнали атак з боку  інших груп поліцейських – учасників демонстрацій. Серед них – кореспондент і оператор Capital TV.

У провінції Тукаман поліцейські національної жандармерії (La Gendarmería Nacional) вчинили напади на фоторертера Хорхе Ольмоса Гроссо (Jorge Olmos Grosso) і кореспондента Луїса Маріа Руїса (Luis María Ruiz) видання La Gaceta, на незалежного журналіста Данієла Голлана (Daniel Gollán), який співпрацює з газетою El Siglo, на кореспондента щоденної газети El Tribuno de Tucumán Джанні Булачо (Gianni Bulacio) і на журналіста альтернативного агентства APA!  Себастьяна Лоренцо Пісарелло (Sebastián Lorenzo Pisarello). Є свідчення їхнього побиття.

Поліцейське об’єднання APROPOL погрожувало кореспондентам   газети La Capital у м.Росаріо, провінції Санта-Фе. Охоронці порядку, залякуючи  знімальну телевізійну групу Canal 5, намагалися перервати трансляцію програми наживо. Водночас було вивішено плакати, спрямовані проти Canal 3 та Radio Dos.

У провінції Сантьяго-дель-Естеро під  арешт потрапив видавець опозиційного видання  Última Hora Хуан Пабло Суарес (Juan Pablo Suárez) за відмову передати органам відео поліцейського учасника страйку, якого також арештували.

Страйк поліцейських, які вимагають підвищення зарплатні, вибухнув  в Аргентині на початку грудня. Він охопив майже усі провінції країни й докотився до столиці – Буенос-Айреса, повідомляють аргентинські  видання. 

Щоб не викликати спротиву уряду, який засуджує їхні акції, правоохоронці влаштовують страйки беззбройними, у  цивільному одязі та у вільний від роботи час. Переговори про задоволення їхніх вимог ведуть адвокати та члени їхніх родин.

Хвиля протестів поліцейських – не нове явище в країні. Вони домагаються підвищення зарплатні ще з 1986 року. Однак теперішній страйк наймасштабніший в історії Аргентини, відзначає сайт El Comercio.pe.

Він спричинив безлад, призвів до насильства та  мародерство і поставив країну на межу  анархії. За попередніми даними,  принаймні, 10 чоловік загинуло, сотні поранено. Аргентинці висловлюють масове невдоволення, частково спрямоване проти репортерів, які висвітлюють страйк поліцейських та його наслідки.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ecuadortimes.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду