Під час нападу на телекомплекс в Іраку загинуло 5 журналістів

00:00,
24 Грудня 2013
1177

Під час нападу на телекомплекс в Іраку загинуло 5 журналістів

00:00,
24 Грудня 2013
1177
Під час нападу на телекомплекс в Іраку загинуло 5 журналістів
У понеділок під час нападу бойовиків-самогубців на телекомплекс у місті Тікріт загинули ведучий програми новин і ще четверо телевізійників, повідомив із посиланням на поліцейські джерела CNN.

Кривавий акт насильства було скоєно після того, як начинене вибухівкою авто вибухнуло поблизу офісів місцевого каналу Salaheddin TV та відділення державної Al Iraqiya в адміністративному центрі провінції Салахеддін, на північ від Багдада.

Невідомі бойовики взяли приступом приміщення і влаштували жорстоку  розправу. На місце події прибули сили безпеки і відновили контроль у будівлі телекомплексу.   

Канал Salaheddin TV тимчасово припинив мовлення. Влада запровадила у Тікріті комендантську годину.

Al Jazeera із посиланням на власного кореспондента уточнює, що крім ведучого було убито головного редактора новин, копіредактора,  продюсера і менеджера архівів. Ще 5 співробітників було поранено. Двоє нападників, інформує катарська телемережа, підірвали самі себе, а двох інших сили безпеки знищили під час штурму будівлі.

Протягом цього року в Іраку не припиняється насильство на релігійному ґрунті, що призвело до тисяч убивств, відзначає CNN. Напруга охопила сунітську громаду, що почувається ізольованою від шиїтів, які відіграють ключову роль у теперішньому уряді. Зачепила вона і медіасередовище. 

Комітет захисту журналістів (CPJ) відзначає  значне погіршення становища в країні порівняно із 2012 роком, коли вперше від часу американського вторгнення в Ірак не було убито   зв’язку з професійною роботою  жодного журналіста

Теперішній теракт, відзначає КЗЖ, вчинено на хвилі цілеспрямованих убивств репортерів, що спостерігається в останні місяці. Внаслідок цього країна стала однією із найнебезпечніших у світі для журналістів.
 

«Цей жорстокий напад на телестанції повертає іракські медіа до найважчих днів війни, що забрали життя понад 150 журналістів», - заявив заступник директора КЗЖ Роберт Магоні (Robert Mahoney).

Хто вчинив напад і якими були його мотиви поки що не зрозуміло. Раніше цього року іракський уряд призупинив дію ліцензій 10 телестанцій зокрема  Salah al-Din, звинувативши їх у сектантському  підбурюванню за висвітлення протестів сунітів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
allvoices.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду