У Мексиці вбили 77-річного журналіста

У Мексиці вбили 77-річного журналіста

14:04,
16 Січня 2018
1201

У Мексиці вбили 77-річного журналіста

14:04,
16 Січня 2018
1201
У Мексиці вбили 77-річного журналіста
У Мексиці вбили 77-річного журналіста
Автори:
13 січня мексиканський журналіст Карлос Домінгес (Carlos Domínguez Rodríguez) загинув в місті Нуево-Ларедо в штаті Тамауліпас.

Як зазначає The Guadrian, його вбили під час поїздки в автомобілі.

77-річний Карлос Домінгес був незалежним політичним колумністом.

В одній з останніх публікацій він скаржився на зростання політичного насильства в країні напередодні президентських виборів, які відбудуться в липні.

Франциско Гарсія Кабеза де Вака, губернатор штату Тамауліпас, засудив вбивство журналіста в Twitter, висловив співчуття його рідним і пообіцяв не лишити його безкарним.

Державні чиновники Мексики заявили, що намагаються визначити, чи стала професійна діяльність пана Домінгеса мотивом для його вбивства.

У штаті Тамауліпас, який межує з американським Техасом, насильство зросло в останнє десятиліття внаслідок розколу між двома наркокартелями.

Комітет захисту журналістів (CPJ) називає Тамауліпас «зоною тиші», адже місцеві ЗМІ часто відмовляються від висвітлення криміналу, побоюючись за життя своїх репортерів. Крім того, траплялися випадки, коли картелі диктували медіа, що саме публікувати.

«У штаті відбувається стільки злочинів і знаходиться так багато організованої злочинності, що місіцеві журналісти  зобов'язані дотримуватися певних правил, нав'язаних їм організованою злочинністю, щодо того, про що вони можуть писати і про що вони не можуть писати», – каже Ян-Альберт Хутсен, представник CPJ у Мексиці.

Нагадаємо, минулому році в країні було вбито щонайменше 10 журналістів, в тому числі кілька, які писали про наркокартелі та звинувачували їх ватажків у змові з владою.

У грудні журналіста Гумаро Переса Агіландо застрелили під час шкільного свята його сина.

Кілька місяців тому в Мексиці був викрадений та вбитий фотокореспондент Едгар Ескеда (Edgar Esqueda). 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
laopinion.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду