У Мексиці викрали та згодом вбили фоторепортера

У Мексиці викрали та згодом вбили фоторепортера

11:45,
9 Жовтня 2017
1988

У Мексиці викрали та згодом вбили фоторепортера

11:45,
9 Жовтня 2017
1988
У Мексиці викрали та згодом вбили фоторепортера
У Мексиці викрали та згодом вбили фоторепортера
Автори:
6 жовтня мексиканського фотографа Едгара Ескеду (Edgar Esqueda) знайшли мервим поблизу аеропорту в м. Сан-Луїс-Потос.

Про це пише The Guardian.

Сім'я Едгара Ескеди розповіла, що вранці 5 жовтня озброєні люди в поліцейській формі забрали кореспондента з його будинку. Наступного дня тіло Едгара Ескеди знайшли поблизу аеропорту промислового міста в 350 кілометрах на північ від Мехіко.

Генеральна прокуратура штату Сан-Луїс Потос заявила в Twitter, що її співробітники не були задіяні в жодному викраденні.

Едгар Ескеда висвітлював діяльність поліції та кримінальну тематику для інтернет-видань Vox Populi SLP та Metrópoli SLP.

Vox Populi SLP повідомило на своїй сторінці Facebook, що в Едгара Ескеди були зв'язані руки, а його тіло мало ознаки катувань.

Педставник Мексики в «Комітеті захисту журналістів» Ян-Альберт Хотсен (Jan-Albert Hootsen) заявив, що Ескведа повідомляв про погрози слідчих через зняті ним під час перестрілки фотографії.

Влада Мексики повідомила Associated Press, що жоден напрямок розслідування не було відхилено.

Державне агентство з захисту журналістів повідомило, що 4 липня п'ятеро детективів поліції погрожували побити Едгара Ескеду й забрати в нього фотоапарат, якщо він не припинить знімати. За словами агентства, поліцейські змусили фотокореспондента стерти матеріал й вигнали його з місця подій. Як повідомляють місцеві ЗМІ, 13 липня під час зйомки іншої події слідчі начебто сфотографували парспорт Едгара Ескеди й сказали, що стежитимуть за ним та за його будинком й звинуватили фотографа в передачі інформації злочинцям, не навівши доказів.

6 жовтня в м.Сан-Луїс-Потос відбувся мітинг за участю близько 100 осіб, більшість з яких становили журналісти. Деякі з яких тримали плакати з написами «Більше жодного мертвого журналіста» та «Чи я наступний?».

«Це продовжується через безкарність», — стверджує Хав'єр Гарза (Javier Garza), журналіст з мексиканського міста Торреон. Він наголосив, що через те, що влада нічого не зробила після вбивства в травні відомого журналіста Хав'єра Вальдеса (Javier Valdéz), будь-хто може наважитися викрасти чи вбити журналіста.

Нагадаємо, 22 серпня в Мексиці застрелили журналіста «Акаюканської газети» Кандідо Ріоса Васкеса (Candido Rios Vázquez). Мексиканська влада повідомила, що він став щонайменше дев’ятим співробітником ЗМІ, якого вбили цього року в країні.

31 липня в Мексиці у барі вбили журналіста телеканалу CNR Лучано Рівера Сальгадо (Luciano Rivera Salgado), а в березні журналістку газети Norte de Ciudad Juarez Мирославу Брич (Miroslava Breach). 

Мексика лишається однією з найнебезпечніших країн для роботи ЗМІ в усьому світі. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: Twitter
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду