У Білорусі заблокували видання «Белорусский партизан»

У Білорусі заблокували видання «Белорусский партизан»

17:23,
15 Грудня 2017
2205

У Білорусі заблокували видання «Белорусский партизан»

17:23,
15 Грудня 2017
2205
У Білорусі заблокували видання «Белорусский партизан»
У Білорусі заблокували видання «Белорусский партизан»
Автори:
Міністерство інформації Республіки Білорусь заблокувало сайт видання «Белорусский партизан», одним із засновників якого був журналіст Павло Шеремет.
Про це повідомляється на сайті Міністерства інформації Білорусі.
 
«На вказаному інформаційному ресурсі, розміщеному за межами національного сегмента мережі інтернет, регулярно розміщуються матеріали, в яких міститься заборонена інформація», —  йдеться у повідомленні відомства.
 
У білоруському міністерстві повідомили, що рішення про блокування прийнято за результатами моніторингу сайту, проте не називаються публікації, у яких була оприлюднена заборонена інформація. 
 
Редакція видання повідомила, що не отримувала ніяких офіційних попереджень про блокування. У Міністерстві інформації їм не вдалося з'ясувати конкретні причини обмеження доступу до сайту. У своїй публікації з приводу блокування «Белорусский партизан» радить підписуватися на сторінки проекту в соцмережах і пояснює, як обійти блокування.

Ситуацію прокоментував відомий юрист, професор, екс-суддя Конституційного суду Білорусі Михайло Пастухов: «У цьому випадку мова йде про протидію (незаконну або законному) діяльності засобу масової інформації, що є суттєвим порушенням закону про ЗМІ. Можна говорити про склад злочину, коли не дозволяють діяти тому чи іншому ЗМІ. Інша справа, що сайт "Білоруський партизан" офіційно не зареєстрований в Білорусі, тому говорити про офіційну відповідальності блокувальників не виходить. І скаржитися до відповідних органів влади, зокрема суд, прокуратуру, Міністерство інформації не має сенсу».

На його думку, домогти розблокуванню ресурсу могли б заяви міжнародних організацій: ОБСЄ, «Репортерів без кордонів» і Human Rights Watch. 

Медіа «Белорусский партизан» було створенене кількома незалежними журналістами з Білорусі в 2005 році, коли білоруська влада заборонила роботу більшості незалежних ЗМІ.  Одним із засновників сайту, який критикує білоруську владу, був журналіст Павло Шеремет, убитий у центрі Києва влітку 2016 року. 

«Це не пропагандистський ресурс. Ми не підтримуємо якусь одну політичну силу чи партію. Ми даємо можливість висловитися всім. Наше головне завдання - максимально точно і повно розповісти людям про події, що відбуваються в Білорусі», — зазначає про ціль проекту редакція.

Над наповнення інтернет-видання працюють журналісти, дизайнери, програмісти і письменники з Білорусі, Росії і Польщі.

Нагадаємо, цього року в Білорусі триває судовий процес над журналістами незалежного білоруськомовного телеканалу «Белсат», зареєстрованого в Польщі. На журналістів заведені справи за порушення частини 2 статті 22.9 Кодексу про адміністративні правопорушення Республіки Білорусь (незаконне виготовлення та розповсюдження продукції ЗМІ). 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
belaruspartisan.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду