Журналістам BBC заблокували доступ до китайської опозиціонерки

Журналістам BBC заблокували доступ до китайської опозиціонерки

12:07,
21 Листопада 2016
1302

Журналістам BBC заблокували доступ до китайської опозиціонерки

12:07,
21 Листопада 2016
1302
Журналістам BBC заблокували доступ до китайської опозиціонерки
Журналістам BBC заблокували доступ до китайської опозиціонерки
Автори:
Знімальній групі британського телеканалу BBC, яка намагалась взяти інтерв'ю у китайської опозиціонерки, вхід до будинку заблокували близько 10 осіб.

«Нам не дозволили відвідати незалежного кандидата на виборах Китаю», – написали BBC y Facebook.

Коли репортеру Джону Судворту все ж вдалося підійти та постукати у двері, його одразу ж відтіснили від них люди у темному одязі.

На стукіт відгукнулись господарі будинку, які не зрозуміли, що відбувається у них на подвір’ї. Журналісти спробували поспілкуватися з кандидаткою на відстані, проте китайські «тітушки» затуляли камеру та силою зачинили двері.

У той час як світ продовжує переживати результати виборів в США, Китай проводить свою власну загальнонаціональну компанію. До початку наступного року близько 900 мільйонів осіб має проголосувати на місцевих виборах у Китаї.

Відповідно до доповіді, опублікованої днями міжнародною правозахисною організацією Freedom House, Китай лишається «не вільною» країною у світовому рейтингу свободи інтернету з найвищим показником цензури - 88 балів за 100-бальною шкалою. 

Раніше MediaSapiens писав, що чимало китайців користуються віртуальними приватними мережами, щоби мати доступ до сайтів, заблокованих на території країни (наприклад, Facebook, Instagram, Twitter). Щоправда, їх також час від часу блокують. 

Окрім того нещодавно Китай ухвалив новий закон про кібербезпеку, згідно з яким державний контроль над інтернетом посилюється. Згідно з новим законом, фізичні особи та організації Китаю не мають права «шкодити безпеці, честі та інтересам держави» в інтернеті. Також законом забороняється діяльність в інтернеті, спрямована на «повалення соціалістичної системи, розкол нації, підрив національної єдності, захист тероризму та екстремізму». 

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) засудила новий закон про кібербезпеку через широке визначення діяльності, яка ним забороняється.  «Інтернет в Китаї і так перебуває під сильною цензурою, йому потрібно більше свободи, а не навпаки», - прокоментувала директорка китайського офісу HRW Софі Річардсон. За її словами, не зважаючи на те, що новий закон викликав занепокоєння у правозахисників та представників бізнесу, китайська влада просунула обмежуючий закон без жодних суттєвих змін. 

Нагадуємо, що в Гамбії напередодні виборів заарештували трьох журналістів без пред'явлення звинувачень. 30 інших осіб, які виступали проти правління президента Яхья Джамме (Yahya Jammeh) отримали по три роки ув'язнення за участь у мирній акції протесту.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Screen Shot, Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду