У Мінську майже 200 журналістів вимагають від влади відреагувати на побиття колеги

У Мінську майже 200 журналістів вимагають від влади відреагувати на побиття колеги

13:34,
2 Лютого 2016
1394

У Мінську майже 200 журналістів вимагають від влади відреагувати на побиття колеги

13:34,
2 Лютого 2016
1394
У Мінську майже 200 журналістів вимагають від влади відреагувати на побиття колеги
У Мінську майже 200 журналістів вимагають від влади відреагувати на побиття колеги
Автори:
182 білоруських журналісти, як з недержавних, так і з державних ЗМІ, направили колективне звернення міністру інформації та генеральному прокурору у зв'язку з побиттям в суді Фрунзенського району Мінська журналіста недержавного порталу TUT.BY Павла Добровольського.

Про це повідомляє TUT.BY.

Журналісти подали звернення до Міністерства інформації 1 лютого, де міністр Лілія Ананіч та її заступник Сергій Хільман відмовилися прийняти його особисто і відправили журналістів реєструвати документ.

Зареєструвавши звернення зі 182 підписами, журналісти попрямували в прокуратуру, де також залишили звернення.

Від Міністерства інформації журналісти просять реакції на інцидент, якої не послідувало досі, а також доведення інформації до МВС і всіх його структурних підрозділів про неприпустимість перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Від прокурора журналісти очікують контролю за ходом, повнотою, неупередженістю і законністю проведення перевірки за заявою Добровольського про побиття.

«Ми вважаємо дії працівників органів внутрішніх справ (побиття журналіста Добровольського - ред.) непрофесійними, що виходять за межі наданих їм повноважень, грубо порушують закон, зокрема законні права журналіста. Ми обурені поведінкою і діями співробітників органів внутрішніх справ. Переконані, що ніхто не має права перешкоджати здійсненню професійної діяльності журналіста, а також необгрунтовано застосовувати до нього насильство, принижувати його людську гідність. Ще більш обурливо, коли такі випадки відбуваються в будівлі суду в центрі нашої Білорусі, яка докладає чимало зусиль, щоб залишитися острівцем спокою і безпеки в регіоні», - йдеться у зверненні.

У числі 180 підписантів журналісти газет «Комсомольська правда в Білорусії», «Автобізнес», «Звязда», «Білоруси і ринок», «Наша Ніва», а також співробітники інформаційного агентства «БелаПАН», «Еўрарадиё», видання CityDog, телеканалу «Воент-ТВ», KyKy.org та порталу TUT.BY.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович засудила напад співробітників міліції на журналіста TUT.BY Павла Добровольського та закликала владу негайно розслідувати цей інцидент.

Правозахисна організація «Репортери без кордонів» засудила побиття міліцією кореспондента TUT.BY Павла Добровольського.

Нагадуємо, що 25 січня у Мінську, в приміщенні суду Фрунзенського району, побили журналіста білоруського інтернет-видання TUT.BY Павла Добровольського.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
tyt.by
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду