Верховний суд РФ залишив у силі вирок Сенцову та Кольченку

Верховний суд РФ залишив у силі вирок Сенцову та Кольченку

16:50,
24 Листопада 2015
1607

Верховний суд РФ залишив у силі вирок Сенцову та Кольченку

16:50,
24 Листопада 2015
1607
Верховний суд РФ залишив у силі вирок Сенцову та Кольченку
Верховний суд РФ залишив у силі вирок Сенцову та Кольченку
Автори:
Верховний суд Росії після розгляду апеляційної скарги на вирок українському кінорежисеру Олегу Сенцову й активісту Олександру Кольченку, визнав законним і залишив у силі рішення Північно-Кавказького суду.

Про це повідомляє «Радіо Свобода»

«Військова колегія Верховного суду Росії визначила вирок Північно-Кавказького окружного військового суду щодо Сенцова залишити без зміни, а апеляційну скаргу – без задоволення», – сказав суддя. 

Нагадаємо, Північно-Кавказький суд РФ 25 серпня визнав пана Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Водночас українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. 

Олег Сенцов і Олександр Кольченко звинувачення заперечують. Кінорежисер на суді розповів, що співробітники ФСБ Росії катували його.

У цій справі були також затримані російськими спецслужбами громадяни України Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній, вони засуджені в Росії. Пан Афанасьєв на суді у справі Сенцова-Кольченка заявив, що його катували, щоб змусити свідчити проти активістів.

Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва політв’язнями.

Судовий процес викликав протести з боку відомих українських, російських і світових кіномитців

27 жовтня в Міністерстві закордонних справ встановили інсталяцію Freedom у вигляді режисерського стільця Олега Сенцова. Відтепер усі іноземні делегації проходитимуть поряд із «стільцем Сенцова» як символом необхідності звільнити українських політичних в'язнів на території РФ.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Радіо Свобода
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду