У Туреччині арештували журналістів опозиційного видання

У Туреччині арештували журналістів опозиційного видання

12:10,
3 Листопада 2015
1555

У Туреччині арештували журналістів опозиційного видання

12:10,
3 Листопада 2015
1555
У Туреччині арештували журналістів опозиційного видання
У Туреччині арештували журналістів опозиційного видання
Автори:
Турецька поліція заарештувала двох редакторів журналу Nokta, який критикував владу. Нині електронна версія журналу в інтернеті не доступна.

Про це повідомляє Sabah.

Арешт відбувся після того, як видання надрукувало статтю за результатами парламентських виборів в країні під заголовком «Понеділок, 2 листопада, початок громадянської війни у Туреччині».

«Триває розслідування. Журналістів звинувачують за статтею «підбурювання до злочину», за що їм може бути призначене покарання від 6 місяців до 5 років тюремного ув’язнення. Якщо ж формулювання звинувачення за тією ж статтею змінять на «підбурювання населення до збройного протистояння», то максимальний термін збільшиться до 15 років», - пояснюють турецькі ЗМІ.

Опоненти звинуватили владу Туреччини у тиску на свободу слова. 27 жовтня у Туреччині вже відбувся рейд на офіс медіагрупи, яка критикує політику Ердогана, а також спроби турецької влади закрити два телеканали.

Нагадуємо, 2 листопада ОБСЄ і ПАРЄ в опублікованій спільній доповіді розкритикували перемогу правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку, критикуючи її також і за утиски ЗМІ. Представники міжнародних організацій з дотримання свободи ЗМІ заявили про різке погіршення ситуації зі свободою слова у Туреччині, називаючи її катастрофічною.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду