КЗЖ засудив напад на Канигіна

КЗЖ засудив напад на Канигіна

14:39,
18 Червня 2015
1371

КЗЖ засудив напад на Канигіна

14:39,
18 Червня 2015
1371
КЗЖ засудив напад на Канигіна
КЗЖ засудив напад на Канигіна
Автори:
Комітет із захисту журналістів засудив затримання на території, підконтрольній «ДНР», російського журналіста «Нової газети» Павла Канигіна. Спеціальний кореспондент видання сказав, що його побили та допитали під вартою, а потім змусили покинути країну.

Про це йдеться на сайті CPJ.

«Комітет засуджує затримання, грубе поводження і побиття «ДНРівцями» Павла Канигіна, який лише намагався отримати акредитацію для того, щоб виконувати свою роботу - інформувати про хід конфлікту на сході України», - заявила координатор програм комітету по Європі та Центральній Азії Ніна Огніанова.

«Перешкоджання журналістові, напад на нього та депортація його за межі країни – тільки підсилюють думку, що «ДНРівці» є що приховувати».

Павло Канигін, який написав чимало репортажів про конфлікт на сході України, провів декілька днів у Києві, а тоді, у вівторок, поїхав до прес-служби «ДНР» в Донецьку, щоби подати заявку на акредитацію, повідомив комітетові головний редактор «Нової газети» Сергій Соколов.

 Затримали журналіста так звані «органи держбезпеки «ДНР» через те, що начебто не мав їх акредитації.

Бойовики звинуватили його в тому, що він працює не на «Нову Газету», а «на одне з українських видань». Силовики ДНР заявили, що підставою для такого висновку послужила «знайдена у Канигіна візитна картка українського журналіста на прізвище Мацуга».

Через кілька годин Канигіна відпустили на російсько-українському кордоні.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Hromadske.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду