У Туреччині масово арештовують журналістів

У Туреччині масово арештовують журналістів

13:12,
15 Грудня 2014
2069

У Туреччині масово арештовують журналістів

13:12,
15 Грудня 2014
2069
У Туреччині масово арештовують журналістів
У Туреччині масово арештовують журналістів
Автори:
У Туреччині здійснюються поліцейські рейди на редакції ЗМІ.

Як повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на турецьке агентство Anatolia, внаслідок таких дій силовиків було арештовано 27 осіб.

Серед обвинувачень на адресу медійників – «наклеп» та «обʼєднання з метою державного перевороту».

Серед затриманих опинився також Екрем Думанли, головний редактор однієї із найпопулярніших у Туреччині газет Zaman. Напередодні він виступив перед мітингувальниками, які вийшли на демонстрацію в підтримку цього видання.

«Радіо Свобода» посилається на світові новинні агенції та пише, що поліцейські рейди стосувалися в першу чергу тих ЗМІ, які вважаються близькими до Фетхуллаха Ґюлена. Він є колишнім імамом, одним із головних опозиціонерів та політичних опонентів Реджепа Таїпа Ердогана.

Занепокоєння подіями у Туречиині висловлюють правозахисні організації. Зокрема, заяву з цього приводу опублікувала Freedom House.

«Нищівні обвинувачення стосовно журналістів та інших затриманих сьогодні є загрозою свободі вираження в Туречині, а також будь-кому критичному до її уряду», - сказав Деніал Калінгаерт (Daniel Calingaert), виконавчий віце-президент Freedom House.

За його словами, ці арешти схожі на відплату журналістам, які висвітлювали корупцію та критикували уряд.

«Каральні заходи щодо висловлювань у Туреччині мають припинитися», - наголосив Калінгаерт.

Стурбованість подіями у Туреччині висловила також представниця ОБСЄ з питань медіа Дуня Міятович. Засудили рейди поліції та арешти медійників також високий представник ЄС із зовнішніх справ Федеріка Могеріні (Federica Mogherini) та комісар з політики Європейського сусідства та Йоганес Ган (Johannes Hahn).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Екрем Думанли виступає перед громадянами, twitter.com/Dumanlie
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду