У Сирії загинули троє опозиційних телевізійників

У Сирії загинули троє опозиційних телевізійників

13:40,
10 Грудня 2014
1830

У Сирії загинули троє опозиційних телевізійників

13:40,
10 Грудня 2014
1830
У Сирії загинули троє опозиційних телевізійників
У Сирії загинули троє опозиційних телевізійників
Троє журналістів сирійського опозиційного каналу Orient News загинули у понеділок на шляху до населеного пункту в південній провінції Дараа.

Там нещодавно відбулися бої між опозиційними та урядовими військами, зауважує Комітет захисту журналістів (CPJ).

У телефонному інтерв'ю CPJ завідувач бюро телеканалу Моханад аль-Саєд(Mohanad al-Sayed Ali)сказав, що вони «стали мішенню режиму Асада в його зусиллях змусити замовкнути репортерів».

Кореспонденти Рамі Асмі (Rami Asmi) та Юсеф Ель-Доус (Yousef El-Dous) і оператор Салем Халіл (SalemKhalil) їхали висвітлювати наслідки останнього наступу збройних сил опозиції. В їхнє авто влучила ракета.   

Orient News та опозиційна Siraj Press повідомили, що ракету запустили з відстані приблизно двох миль від місця військових сутичок урядові війська.

Обставини загибелі телевізійників достеменно не з’ясовані.

КЗЖ не розуміє, яким чином ці опозиційні медіа визначили хто здійснював запуск ракети.

Авто Orient News не мало пізнавального знаку «Press». Однак належність транспортного засобу, як заявили вони, можна було визначити за супутниковою антеною.

Комітет захисту журналістів не мав змоги перевірити за незалежними джерелами твердження, що ракетою цілили саме в авто опозиційного видання.

Медіаорганізація вважає, що урядові війська радше мали на меті не дати змоги журналістам висвітлювати події.

Однак того ж дня Orient Mews  розмістили на своїй сторінці у YouTube репортаж про наступ збройних сил опозиції у провінції Даара під час боїв, що тривали декілька тижнів.

За даними Orient News, торік телеканал транслював понад 40 передач і 60 репортажів з південної частини країни.

Згідно з дослідженням КЗЖ, під час громадянської війни у Сирії загинули понад 70 журналістів. Більшість з них, як і телерепортери Orient News, працюють у місцевих медіа.

«Чимало сирійських журналістів заплатили найвищу ціну за те, що повідомляли про конфлікт, -  заявив координатор програм КЗЖ на Близькому Сході та у Північній Африці Шериф Мансур (Sherif Mansour), - Та навіть для Сирії втрата під час одного нападу трьох репортерів – неабияке лихо».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Салем Халіл, Рамі Асмі та Юсеф Ель-Доус, bbc.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду