В Україні розпочнеться Twitter-трансляція місцевих виборів

00:00,
22 Жовтня 2010
757

В Україні розпочнеться Twitter-трансляція місцевих виборів

00:00,
22 Жовтня 2010
757
В Україні розпочнеться Twitter-трансляція місцевих виборів
З другої половини жовтня до початку листопада 2010 року в Україні активісти проводитимуть Twitter-трансляцію місцевих виборів. Проект реалізує Міжнародна громадська організація Інтерньюз-Україна за підтримки Internews-Network.

Українські користувачі Інтернету оперативно, в режимі реального часу зможуть отримувати інформацію про хід виборів від безпосередніх очевидців з усіх куточків України. Стежити за перебігом виборів можна за хештегом # elect_ua і регіональним (# elect_te - Тернопіль, # elect_od - Одеса і т.д.)

 

Проект під неофіційною назвою ЕlectUA: Twitter-трансляція місцевих виборів 2010 в Україні продовжує традицію відстеження український виборчих перегонів через соціальну мережу Twitter, розпочату в січні 2010 р. Під час президентських виборів-2010 українські користувачі Тwitterа разом з 65-ма учасниками проекту, що пройшли спеціальне навчання, створили більше 20 000 повідомлень протягом двох турів.

 

Особливості нинішньої Twitter-трансляції окреслив програмний директор МГО Інтерньюз-Україна Андрій Кулаков: "На відміну від загальнонаціональних виборів, в місцевих – багато невідомого. Коли ми голосуємо, зокрема, за президента, то вибираємо серед усім знайомих осіб. А на місцевому рівні багато темних плям, і конфігурація місцевих коаліцій може бути зовсім несподіваною. Тому тільки місцеві жителі, в тому числі й наші Твіттер-репортери, можуть намалювати цілісну картину подій, що відбуваються в їхньому регіоні".

 

До місцевих виборів оновлять сайт www.electua.org , де будуть збиратися всі повідомлення репортерів. Географія твітів відображатиметься на карті. Окрема увага приділятиметься можливим порушенням, які відслідковуватимуть за хештегом # elect_sos.

 

ElectUA проводиться з метою популяризації використання Тwitterа у суспільних процесах на пострадянському просторі. У свою чергу, в Білорусі за виборами президента (19 грудня 2010 року) можна буде стежити за хештегом # electby.

 

"Медіаграмотність"



ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду