Comedy Central і MTV Україна направили НЕК відкритий лист на захист South Park

00:00,
18 Листопада 2010
758

Comedy Central і MTV Україна направили НЕК відкритий лист на захист South Park

00:00,
18 Листопада 2010
758
Comedy Central і MTV Україна направили НЕК відкритий лист на захист South Park
Американський телеканал Comedy Central і MTV Україна відкрито звернулися до Нацкомісії з моралі з приводу мультсеріалу South Park. MTV Україна назвав висновок експертів неадекватним і має намір оскаржити його в суді.

Телеканал MTV Україна від імені МТV International і каналів Групи Інтер висловив НЕК стурбованість неадекватністю рішення комісії, яким серія South Park, показана на телеканалі 25 травня 2010 року, була визнана такою, що містить дитячу порнографію та пропаганду релігійної ворожнечі.

 

"Телеканал MTV Україна завжди з повагою сприймав конструктивну критику. Однак, за нинішніх обставин, рішення комісії - це не критика, це - дискредитація репутації каналу", - йдеться у відкритому листі, текст якого телеканал надав Корреспондент.net.

 

"Вважаємо, що своєю діяльністю Національна комісія з питань захисту суспільної моралі згубно вплинула на саму ідею громадського контролю за дотриманням моральних цінностей, завдала шкоди гуманітарним інтересам суспільства і держави", - заявляє MTV Україна.

 

"Після отримання офіційного повідомлення з боку НЕК телеканал MTV Україна буде оскаржувати це рішення в судовому порядку", - стверджує телеканал.

 

Відкрите звернення супроводжується листом віце-президента з питань бізнесу і права американського телеканалу Comedy Central Бенджаміна Мауцері, в якому також висловлюється стурбованість ситуацією, яка склалася навколо мультсеріалу в Україні.

 

Представник Comedy Central зазначив, що шоу за більш ніж 13 років існування було удостоєно чотирьох Emmy, престижної Peapody Award, номінації на Оскар, а також GLAAD Media Award - нагороди за правдиве висвітлення проблем секс-меншин. Крім того, фан-клуб мультсеріалу налічує мільйони людей по всьому світу, в тому числі і в Україні.

 

"Головні герої шоу зайняли важливе місце в сучасній популярній культурі і стали символом здорового іронічного ставлення до важливих проблем і застарілих стереотипів, що існують у нашому суспільстві", - стверджує представник Comedy Central.

 

Мауцері наголошує, що мультсеріал не пропагується серед дітей та підлітків, а призначений для дорослої аудиторії. MTV Україна, у свою чергу, нагадує про те, що трансляція South Park була перенесена на час пізніше 23:00.

 

Джерело: Відголос

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду