НКРЗ не хоче займатися цензурою в Інтернеті

00:00,
22 Грудня 2010
964

НКРЗ не хоче займатися цензурою в Інтернеті

00:00,
22 Грудня 2010
964
НКРЗ не хоче займатися цензурою в Інтернеті
Національна комісія з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) у своєму листі до Комітету транспорту і зв'язку Верховної Ради України заявила, що узгоджувати законопроект № 7327, який передбачає заборону ліцензування і цензуру відео, що поширюється через Інтернет, не в її компетенції.

 

В цьому проекті закону «Про телебачення і радіомовлення» пропонується не зобов'язувати структури, які поширюють відеоінформацію через Інтернет, отримувати «ліцензію на мовлення».

 

Крім того, у законі «Про телекомунікації» депутати пропонують також перекласти відповідальність за поширення в Інтернеті інформації, яка містить дитячу порнографію, несе загрозу інтересам національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку, здоров'ю населення, репутації або правам інших людей, авторським або суміжним правам, на власників ресурсу в порядку, встановленому законом.

 

Нагадаємо, що у кінці січня цього року Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів щодо поширення дитячої порнографії. Ними було передбачено внесення змін до закону «Про телекомунікації». Провайдерів зобов'язували інформувати правоохоронні органи про усі виявлені ними факти скоєння злочинів, пов'язаних з виготовленням, збутом і розповсюдженням дитячої порнографії, і вживати усіх необхідних технічних заходів щодо недопущення перегляду відповідних ресурсів в телекомунікаційних мережах.

 

Медіаграмотність за матеріалами siteua.org 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду