Республіканська партія США завалила законопроект про забезпечення нейтральності в інтернеті

00:00,
22 Лютого 2011
1159

Республіканська партія США завалила законопроект про забезпечення нейтральності в інтернеті

00:00,
22 Лютого 2011
1159
Республіканська партія США завалила законопроект про забезпечення нейтральності в інтернеті
Такі результати голосування в Палаті представників. Демократи, що мають більшість у Сенаті, планують контрзаходи.

 

Палата представників американського Конгресупроголосувала проти ухвалення Правил забезпечення нейтральності в інтернеті, що їх розробила Федеральна комісія з комунікацій. Правила забороняють провайдерам обмежувати доступ до легального контенту та дають комісії право стежити за дотриманням цієї вимоги (забезпечуючи орган необхідними для цього коштами з бюджету).

 

Противники законопроекту – Республіканська партія, яка має більшість у Палаті представників – заявляють, що він дає регулятору забагато влади, знищує робочі місця та заважає інноваціям. Таким чином, вони хочуть залишити державі можливість контролю та втручання в інтернет-контент, навіть якщо він не порушує закон.

 

Демократи захищають проект, виступаючи за збереження статус-кво, фактично нерегульоване функціонування легальної інформації в інтернеті та природну конкуренцію компаній, що надають контент і доступ до нього. Результат голосування у нижній палаті заморозив виділення коштів на розробку і просування Правил мережевої нейтральності, але демократи, які мають більшість у Сенаті, намагатимуться обійти Конгрес, ухваливши свої законодавчі акти з цього питання.

 

Наразі у світі принцип нейтральності, закладений в основу самої концепції інтернету, постійно намагаються оскаржити бізнес і держава – кожне зі своїх міркувань. Держава хоче встановити контроль над тим, якими ресурсами користуються громадяни – як правило, все починається з блокування дитячої порнографії, а закінчитись може ізолюванням сегменту мережі за зразком Китаю. Телекомунікаційний бізнес має інший аргумент: мовляв, невелика кількість користувачів, які займаються файлообміном, трансляцією відео та онлайн-іграми, забирають значну частину трафіку, погіршуючи умови доступу до мережі іншим. Провайдери деяких країн виборюють законодавчий дозвіл диференціювати трафік, відокремлюючи «хороших» користувачів від «поганих».

 

Що стосується медіа, то принцип нейтральності в інтернеті є апріорі корисним для них.

 

Більше про принцип мережевої нейтральності можна прочитати в публікації «Чи збережемо інтернет для всіх?».

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду