Кріштіану Роналду першим у світі досяг мільярда підписників у соцмережах

Кріштіану Роналду першим у світі досяг мільярда підписників у соцмережах

10:32,
14 Вересня 2024
1541

Кріштіану Роналду першим у світі досяг мільярда підписників у соцмережах

10:32,
14 Вересня 2024
1541
Кріштіану Роналду першим у світі досяг мільярда підписників у соцмережах
Кріштіану Роналду першим у світі досяг мільярда підписників у соцмережах
Роналду ще не має акаунтів у TikTok чи Threads. Це означає, що його авдиторія може зрости ще більше.

Футболіст Кріштіану Роналду став першою людиною у світі, яка набрала 1 мільярд підписників на своїх акаунтах у соцмережах. Ця кількість об’єднує загалом усіх його підписників на платформах Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, а також у китайських соцмережах Weibo та Kuaishou.

Як пише ВВС, це не означає, що в Роналду один мільярд унікальних підписників, адже багато людей підписані на нього на різних платформах, а деякі з акаунтів можуть бути фейковими, так званими ботами.

Попри це, експерт із соцмереж Паоло Пескаторе назвав цю цифру «приголомшливою» і такою, на яку будуть звертати увагу медіа та бренди.

«Яке досягнення, це ще раз підкреслює фундаментальні зміни, які відбуваються в медіа», — сказав Паоло Пескаторе. Він також додав, що це показує «силу технологій у залученні нової, молодшої аудиторії».

На футбольному полі Роналду відомий своєю суперечкою з аргентинською зіркою Ліонелем Мессі, але поза ним конкуренції за популярність у соцмережах немає — у Мессі лише 623 млн підписників. Роналду випереджає навіть деяких найбільших зірок розважальної індустрії, таких як Джастін Бібер, Тейлор Свіфт і Селена Гомес.

Навіть ті, хто відомий завдяки своїй роботі в інтернеті, не можуть зрівнятися — MrBeast, найпопулярніший ютубер світу, має лише 543 млн підписників.

Досягнення 1 мільярда

Однією з причин, чому Роналду першим подолав межу в 1 мільярд, стало його рішення приєднатися до YouTube минулого місяця. Його канал набрав 50 мільйонів підписників всього за один тиждень. Для порівняння, канал Мессі має лише 3,5 мільйона підписників, хоча його відео завантажуються з 2011 року. Причина різниці — правило, яке керує YouTube: контент — король.

Канал Мессі за останні три роки завантажив лише одне відео — рекламний ролик тривалістю 30 секунд. Інші відео теж короткі, а довші зазвичай є монтажами або відео, де він говорить іспанською.

Канал Роналду наразі складається переважно з розмов між ним та його дружиною Джорджиною Родрігес, а також його колишнім колегою Ріо Фердінандом. Усі ці матеріали створені для англомовної аудиторії, а навіть коли Роналду говорить іспанською або португальською, відео часто дублюють англійською. Це, разом з регулярними публікаціями та яскравими заставками на YouTube, показує, що Роналду (або його команда з соцмереж) добре розуміє, як робити відео популярними на платформі.

Роналду оголосив новину у пості, опублікованому на всіх своїх соціальних платформах.

Кріштіану Роналду робить кар'єру, побудовану на встановленні рекордів. Серед його досягнень — звання найкращого бомбардира в історії Ліги чемпіонів УЄФА, найбільша кількість голів на чемпіонатах Європи, а також найбільше міжнародних виступів серед гравців. Минулого тижня він став першим футболістом, який забив 900 голів на найвищому рівні кар'єри.

Як і у футбольній кар'єрі, Роналду має потенціал для подальшого зростання своїх показників у соцмережах, адже, на відміну від деяких його суперників, він ще не присутній у TikTok або Threads. Усе це, ймовірно, додасть ще більше підписників.

Нагадаємо,  у лютому 2021 року Роналду став першою людиною з 500 млн фоловерами у соцмережах. 

Фото: Getty Images.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду