ЄС запустив серію відео про медіаграмотність та цифрову безпеку для українців на ТОТ

ЄС запустив серію відео про медіаграмотність та цифрову безпеку для українців на ТОТ

13:20,
24 Серпня 2024
1067

ЄС запустив серію відео про медіаграмотність та цифрову безпеку для українців на ТОТ

13:20,
24 Серпня 2024
1067
ЄС запустив серію відео про медіаграмотність та цифрову безпеку для українців на ТОТ
ЄС запустив серію відео про медіаграмотність та цифрову безпеку для українців на ТОТ
Європейський Союз спільно з українськими партнерами представив серію відео InfoBridge. Проєкт спрямований на підвищення рівня медіаграмотності та цифрової безпеки серед українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях, і має на меті забезпечити їх необхідними знаннями для захисту в умовах інформаційної агресії.

Програма Європейського Союзу для Східного сусідства у співпраці з 24 каналом та інфлюенсером Денисом Казанським, представила серію відео InfoBridge.

Про це повідомив «Детектор медіа» регіональний менеджер проєкту Імоджен Черчилль.

Серія InfoBridge складається з п'яти відео, які охоплюють важливі теми, такі як безпечне користування месенджерами, захист особистих даних, уникнення цифрових загроз і правильне сприйняття інформації в умовах інформаційної війни. Відео надають глядачам практичні поради та інструменти, які допоможуть їм убезпечити себе в умовах окупації.

Відео доступні на різних платформах, таких як YouTube, TikTok, Instagram та Facebook, що дозволяє охопити широку аудиторію. Наприклад, другий епізод серії, «Як безпечно користуватися Telegram», вже доступний на YouTube, а також на TikTok і Instagram.

Європейський Союз звернувся до мережевих партнерів в Україні, таких як організації та медіа, які мають можливість донести цей контент до українців на тимчасово окупованих територіях.

Мета проєкту полягає в тому, щоб забезпечити максимальне охоплення вразливих верств населення, які живуть під контролем окупаційних сил, та надати їм необхідні знання для захисту в умовах інформаційної агресії.

Представники ЄС наголошують, що участь у розповсюдженні цього контенту є повністю добровільною, проте вони висловили вдячність за будь-яку підтримку в цьому питанні. Вони підкреслили важливість доступу до інформації для українців, які перебувають у складних умовах, та висловили сподівання, що відео InfoBridge стануть корисним ресурсом для тих, хто потребує додаткового захисту в цифровому середовищі.

Запуск серії InfoBridge відбувається на тлі постійних загроз з боку Росії, яка активно використовує інформаційні технології для дезінформації та впливу на свідомість громадян України. В умовах, коли тимчасово окуповані території є під особливою загрозою, доступ до правдивої інформації та розуміння принципів цифрової безпеки стають критично важливими для населення.

Проєкт також демонструє солідарність і підтримку Європейського Союзу, спрямовану на посилення стійкості українського суспільства перед викликами сучасного інформаційного простору. Відео InfoBridge допоможуть українцям краще орієнтуватися в цифровому середовищі та зберегти свою безпеку в умовах інформаційної війни.

Нагадаємо, на Рівненщині та Київщині для підлітків організували табори з медіаграмотності. 

Фото: скриншот з ютуб 24 каналу. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду