«Укрпошта» анонсувала випуск марок «Херсон — це Україна!»

«Укрпошта» анонсувала випуск марок «Херсон — це Україна!»

15:27,
11 Листопада 2022
3298

«Укрпошта» анонсувала випуск марок «Херсон — це Україна!»

15:27,
11 Листопада 2022
3298
«Укрпошта» анонсувала випуск марок «Херсон — це Україна!»
«Укрпошта» анонсувала випуск марок «Херсон — це Україна!»
Центральним об’єктом на поштовій марці зображено скибку кавуна – символ Херсона і Херсонщини.

«Укрпошта» анонсувала вихід марок «Херсон — це Україна!», набір включає марковий аркуш, художній конверт та листівку.

Тираж поштових марок – 900 000 примірників, або 150 тисяч аркушів. Номінальна вартість марки – U (12 грн.). Вартість маркового аркушу –  72 грн.  До марки буде випущено конверт «Перший день»,  немаркований художній конверт та картку. Передзамовити на сайті «Укрпошти» можна за 88 гривень. Дату введення в обіг повідомлять згодом. 

Центральним об’єктом на поштовій марці зображено скибку кавуна – символ Херсона і Херсонщини. Насіння кавуна представлено у вигляді ракет, якими російські загарбники  обстрілювали місто. На скибці кавуна художник зобразив сюжети, які супроводжували тимчасову окупацію міста: протести мирних городян, палаючі будівлі, тортури, які вчиняли російські солдати проти місцевого населення і особливо активістів.

На полях маркового аркуша представлена карта України із позначенням звільненого міста-героя Херсона. Крім того, на конверті «Перший день» зображено українського військового, який за аналогії зі скибкою кавуна повертає на місце тимчасово окуповану частину України. На немаркованому художньому конверті та картці проілюстрована хроніка періоду тимчасової анексії міста  – протести мешканців Херсону проти окупаційних військ.

Автор випуску – Андрій Сагач, відомий українцям як переможець національного етапу конкурсу ескізів до поштової марки «Мир – найвища цінність людства!», а також автора конверта з оригінальною маркою «Весна настане знову!».

Суровікін поскаржився на труднощі в постачанні російських сил на правому березі Дніпра. Він також припустив, що частина військ буде задіяна на інших напрямках. За словами Суровікіна, «по Дніпру збудовано оборону».

11 листопада у соцмережах та медіа публікують фото людей з українською символікою на центральній площі Свободи Херсона, які очікують на прихід української армії.  Збройні сили одне за одним звільняють села на Херсонщині. Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що ЗСУ підійшли до Херсона.

Генеральний штаб опублікував відео зі звільненого села Благодатне у Херсонській області, та момент зустрічі захисників з місцевими жителями. 

Графіка: «Укрпошта»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду