Що таке Midjourney і як замовити нейромережі свій малюнок

Що таке Midjourney і як замовити нейромережі свій малюнок

08:03,
16 Серпня 2022
42726

Що таке Midjourney і як замовити нейромережі свій малюнок

08:03,
16 Серпня 2022
42726
Що таке Midjourney і як замовити нейромережі свій малюнок
Що таке Midjourney і як замовити нейромережі свій малюнок
Штучний інтелект може візуалізувати будь-який ваш запит, потрібно лише надати системі текстовий опис того, що ви хотіли би побачити.

На початку серпня про Midjourney дізналися багато українців завдяки серії малюнків, де зображено, яким може бути майбутнє України та Росії. «Букви» розповіли історію цієї нейромережі та опублікували рекомендації, як стати користувачем онлайн-проєкту.

Midjourney розробив американський вчений Девід Хольц. Він закінчив факультет прикладної математики Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл та працював у NASA. Свій проєкт Хольц запустив у лютому 2022 року, зараз його команда налічує близько 10 осіб. Як пояснюють у команді, що розвиває Midjourney, цю програму  можна сприймати як незалежну дослідницьку лабораторію, що вивчає нові способи мислення та розширює творчі здібності людства.

Midjourney – не єдина нейромережа, яка може генерувати зображення на основі текстових запитів. Її появі передували OpenAI DALL-E та Google Imagen. Особливістю саме Midjourney є те, що доступ до програми може отримати будь-який користувач.

Щоб отримати зображення у Midjourney, потрібно надати нейромережі текстовий опис того, що ви хочете побачити. У відповідь система аналізує ті фото, які є в її базі, і формує декілька зображень на ваш вибір.

Інколи запит можна використати в своїй роботі. Наприклад, в червні Midjourney створила обкладинку для британського The Economist. Але більшість тих, хто цікавиться можливостями програми, зараз використовують цю нейромережу для розваги.

Як замовити малюнок?

1. Заведіть обліковий запис у месенджері Discord.

2. Зайдіть на сайт Midjourney та натисніть Join the beta. Вас одразу перекине в Discord, де потрібно буде приєднатися до каналу.

3. Виберіть в меню ліворуч кімнату newbies, впишіть у чаті /imagine і напишіть там англійською мовою свій запит.

Приклади малюнків Midjourney

Київ майбутнього

Москва майбутнього

«Бавовна» в Криму

Перемога України (також на головному фото)

Нагадаємо, раніше «MediaSapiens» розповідав про те, чи можливо використовувати штучний інтелект в інформаційній війні.

Фото: Ліга.tech, «Букви»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
19:51 / 20.08.2022
Треба опробувати
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду