Австралійський програміст вигадав, як позбутися спамерів

Австралійський програміст вигадав, як позбутися спамерів

12:35,
5 Серпня 2022
2193

Австралійський програміст вигадав, як позбутися спамерів

12:35,
5 Серпня 2022
2193
Австралійський програміст вигадав, як позбутися спамерів
Австралійський програміст вигадав, як позбутися спамерів
Метод має не лише прикладне значення, але й гарантує моральне задоволення постраждалим від е-мейл розсилок.

Консультант з веббезпеки з Австралії Трой Хант придумав спосіб, як позбутися надокучливих спамерів, що пропонують співпрацю. Про це повідомляє Meduza. Спосіб отримав назву «Пароль Чистилище» та спрямований на те, щоб змусити авторів спаму безглуздо втрачати час подібно тому, як користувачі втрачають свій час на фільтрування розсилки. «Покарання має відповідати злочину», - зазначив програміст.

Трой Хант написав скрипт, який на кожен лист, що був раніше помічений отримувачем як спам, надсилає відповідь. Письмо-шаблон повідомляє, що Хант зацікавився пропозицією і сподівається на успішну співпрацю. Далі автор просить спамера витратити «буквально одну секунду», щоб залишити свої контакти. Коли спамер кликає на відповідне посилання, він потрапляє на сайт Троя Ханта, де від нього просять зареєструватись – ввести електронну адресу та придумати пароль.

Саме в процесі створення пароля і полягає помста. Після того як спамер вигадує будь-який пароль, сайт пише, що він не підходить, тому що не задовольняє вимогам безпеки. Раз за разом програма пропонує додати до пароля щось нове. Інколи це стандартні вимоги: наявність великої літери, спеціальних символів, довжина пароля тощо. Але деякі вимоги Хант вигадав сам. Наприклад, пароль не повинен закінчуватися на «!» або «1» та містити символів, що повторюються. Але натомість повинен містити хоча б один емодзі або хоча б одну літеру з німецьким умляутом, повинен починатися зі слова «cat» або закінчуватися словом «dog». Ще інколи програма пропонує, щоб пароль містив «хоча б одне ім'я персонажа мультсеріалу «Грифіни» або являв собою паліндром.

Навіть якщо спамер виконає всі вимоги, наприкінці його очікує неприємний сюрприз: сайт сповіщає, що пароль не підходить, адже хтось уже використовує відповідну комбінацію.

Хант також написав скрипт, який дозволяє йому відстежити, скільки часу людина витратила на реєстрацію. Так, один із перших відвідувачів провів на його сайті 80 секунд і за цей час придумав шість паролів. Після вимоги додати цифри до пароля, який, відповідно до попередніх вимог, вже починався з великої літери та містив слова «cat» та «dog» нерви спамера здали та він залишив сайт.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Facebook відсудила у спамера $360 млн. Але присуджений Філіпові Порембскі штраф не є рекордним. Канадець Адам Ґербес був заочно засуджений судом Сан Хосе до сплати штрафу у 873 мільйони доларів США (понад мільярд канадських доларів) за розсилку чотирьох мільйонів небажаних повідомлень. Спамер подав апеляцію до канадського суду, але Верховний суд провінції Квебек залишив у силі рішення американського судді.

Фото: Troy Hunt

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду