Навіщо потрібно боротися зі спамом?

00:00,
18 Листопада 2010
1844

Навіщо потрібно боротися зі спамом?

00:00,
18 Листопада 2010
1844
Навіщо потрібно боротися зі спамом?
Здавалося б, навіщо треба боротися зі спамом? Адже це просто електронні листи, таке саме сміття, як і те, що кидають у поштові скриньки.  

Так, відволікає на читання: відповідно, співробітники, які отримали рекламну спам-розсилку можуть на робочому місці читати листи з пропозиціями про відпочинок або ж про незвичайні подарунки.

 

Проте це – лише найбільш очевидна частина проблеми. До недавнього часу спам був пов’язаний з реальними грошовими втратами у вигляді витраченого на прийом електронного сміття трафіку. Зараз мало де платять за трафік, тому ця проблема відійшла на другий план.

 

Проте дедалі більше спам-повідомлень стали містити віруси, трояни та інше шкідливе програмне забезпечення, яке може завдати шкоди комп’ютерам користувачів, за допомогою його можна дістати несанкціонований доступ до даних. Окремо слід згадати проблему фішінгу – підміни реальних сайтів помилковими, у такий спосіб здійснюється крадіжка конфіденційних даних, наприклад, паролів, номерів кредиток і електронних гаманців. Фішінгові повідомлення також поширюються як спам.

 

Між тим, існують деякі нескладні правила, яких повинен дотримуватися кожен інтернет-користувач, щоб мінімізувати отримання спаму. Якщо ви вже отримали непотрібний лист, то як реагувати на нього?

 

У жодному разі не варто відповідати на спам. Таким чином ви тільки піділлєте масла у вогонь, повідомивши відправника про те, що ваша адреса дійсно існує, і листи, які надсилаються на неї, одержувач прочитує більш-менш регулярно. Крім того, спамери рідко вказують справжню зворотну адресу, чітко усвідомлюючи наслідки цього кроку. Ви можете отримувати спам-повідомлення однакового змісту з різних адрес (навіть з різних доменів).

 

Найкращою реакцією на отримання спам-повідомлення буде відправлення листа до технічної служби підтримки вашого провайдера.

 

Разом з елементарними засобами захисту від спаму,  якщо йдеться не про домашній комп’ютер, а про організацію, в  якій налічується хоча б декілька робочих місць, варто замислитися над придбанням професійних інструментів захисту від спаму.

 

Такі інструменти пропонують провідні розробники програмних рішень для забезпечення онлайнової безпеки. Це Kaspersky Anti – Spam (http://www.kaspersky.ru/kaspersky anti-spam), AGAVA Antispam Gateway (http://www.spamprotexx.ru/), «АНТИСПАМ – ПОСТ» (http://www.antispam-post.ru/).

  

Ці продукти призначені для встановлення на сервер, вони дозволять обробляти потік пошти, що надходить, і видалять з неї спам-повідомлення. А щоб захистити користувачів від подальшого отримання спаму, програми надсилають повідомлення про недоставлення електронних листів відправникам.

 

Часто щоб не втратити потрібні листи, спам-повідомлення архівуються і зберігаються на сервері доступними для адміністратора.


Крім цього, для захисту окремого комп’ютера існує безкоштовний модуль, інтегрований з Outlook і Outlook Express Agnitum Spam Terrier (http://www.agnitum.ru/products/spam-terrier/index.php).

 

Очищення вхідного поштового трафіку, так само як і прибирання приміщень, вимагає принаймні мінімальних вкладень. Інакше ви, а точніше, ваші комп’ютери, ризикують «захворіти» від мікробів, які на ваш комп’ютер випадково можуть занести непотрібні листи.

 

Джерело: internetua 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду