В Україні створили фонд для боротьби з дезінформацією

В Україні створили фонд для боротьби з дезінформацією

20:01,
30 Березня 2022
2295

В Україні створили фонд для боротьби з дезінформацією

20:01,
30 Березня 2022
2295
В Україні створили фонд для боротьби з дезінформацією
В Україні створили фонд для боротьби з дезінформацією
TruthFund запускає фандрейзингову кампанію. Планує зібрати $20 млн, щоб продовжувати боротьбу з російською пропагандою.

Українські ІТ-компанії за медійної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та у співпраці з Київською школою економіки (KSE), яка опукуватиметься фандрейзингом, створили фонд для боротьби з дезінформацією – TruthFund. Про це повідомляє пресслужба проєктного офісу Дiя City.

До команди увійшли українські фахівці сфери інформаційних та цифрових технологій, що з першого дня війни борються з російською пропагандою. Зокрема, вони займаються розробкою візуальних креативів, push-повідомлень для соцмереж та медіа.

Фонд запускає фандрейзингову кампанію та планує зібрати $20 млн. Ці кошти планують витратити на «продовження свої активності та розбудови необхідної інфраструктури для продовження боротьби з дезінформацією».

«Київська школа економіки завжди підтримувала ініціативи, спрямовані на захист та зміцнення інтелектуального суверенітетуУкраїни. Те, як його зараз намагається нищитирф за допомогою дезінформації – неприйнятно. KSE долучається до боротьби української ІТ-спільноти та команди Мінцифри та стане партнером для фандрейзингової кампанії, яку запускаєTruthFund», – коментує президент KSE Тимофій Милованов.

Підтримати фонд фінансово можна за цим посиланням. 

Нагадаємо, після 24 лютого Росія кількісно посилилила інформаційну війну. Проте українські медіа, урядові та неурядові осередки комунікації  швидко зорієнтувались, як інформувати суспільство та протидіяти російській дезінформації. Детальніше про це читайте в огляді «Чого чекати від Росії на інформаційному фронті?».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду