Пластикові маски не захищають від COVID-19 — МОЗ

Пластикові маски не захищають від COVID-19 — МОЗ

13:25,
10 Січня 2022
3049

Пластикові маски не захищають від COVID-19 — МОЗ

13:25,
10 Січня 2022
3049
Пластикові маски не захищають від COVID-19 — МОЗ
Пластикові маски не захищають від COVID-19 — МОЗ
Автори:
Відомство закликало працівників сфери обслуговування відмовитися від використання пластикових масок.

Міністерство охорони здоров’я України 10 січня повідомило, що пластикові прозорі маски не є засобом індивідуального захисту та не захищають від коронавірусної хвороби.

«Тривалий час працівники сфери обслуговування, кафе, ресторанів, готелів використовують так звані пластикові прозорі захисні маски. Насправді нічого спільного із засобом індивідуального захисту такі предмети не мають, — сказали в МОЗ. — Фактично, люди, які використовують такі пластикові "маски", не мають жодного ефективного засобу індивідуального захисту. Це пов’язано з тим, що такі засоби не щільно прилягають до обличчя, а, відповідно, не захищають від інфікування інших та не убезпечують від зараження того, хто носить такі "маски"».

Відомство закликало працівників сфери обслуговування відмовитися від використання подібних «масок».

У МОЗ також зауважили, що про пластикові прозорі маски не згадується в жодному документі, що регулює протиепідемічні правила. Натомість там зазначено, що необхідно використовувати захисні медичні маски чи респіратори, які повністю закривають ніс та рот.

Нагадаємо, у січні 2021 року дослідники з Політехнічного університету Вірджинії з’ясували, що якщо вдягнути звичайну хірургічну маску, а поверх неї ще просту з тканини, то можна вберегтися від 90% інфекційних частинок коронавірусу. Пізніше науковці з Австралії та Великої Британії з’ясували, що правильне носіння маски знижує ризик захворіти на коронавірусну хворобу на 53%, а дотримання соціальної дистанції — на 25%.

Фото: prom.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду