Онлайн та перехідна норма: Залужний уточнив деталі наказу про військовий облік для жінок

Онлайн та перехідна норма: Залужний уточнив деталі наказу про військовий облік для жінок

17:37,
26 Грудня 2021
6568

Онлайн та перехідна норма: Залужний уточнив деталі наказу про військовий облік для жінок

17:37,
26 Грудня 2021
6568
Онлайн та перехідна норма: Залужний уточнив деталі наказу про військовий облік для жінок
Онлайн та перехідна норма: Залужний уточнив деталі наказу про військовий облік для жінок
Він запевнив, що життя українок із нововведеннями не зміниться.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний у своєму фейсбуці написав, що наказ Міністерства оборони з переліком понад 100 професій, які зобов’язують жінок стати на військовий облік, – це не «про призов чи обов’язкову мобілізацію жінок до війська, як про це вже заявляють деякі ЗМІ».

Також він анонсував такий порядок ставання на облік, щоб якомога більше процедур перейшли в онлайн. 

«Держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце. Це стосується також і чоловіків – цифровізація має модернізувати військовий облік в цілому», – написав він. 

Також планується ввести перехідну норму, що стосується навчань військовозобов’язаних: на навчання жінки будуть відправлятися винятково за бажанням. Він запевнив, що із нововведенням життя українок не зміниться. 

«Єдине – Збройні Сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні та можуть у крайньому разі долучитись до оборони держави. Відповідний порядок обліку існував в Україні й раніше, починаючи з 1994 року, хоча майже не працював», – написав він.

Також, за його словами, це крок назустріч тим жінкам, які хочуть проходити службу в ЗСУ.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2021 року Міністерство оборони України видало наказ, який затверджує перелік спеціальностей та/або професій, які є «спорідненими з відповідними військово-обліковими спеціальностями».

Тобто жінки, які мають професію, вказану в переліку, відтепер беруться на облік військовозобов’язаних. Професій там чимало: від лікарки чи бухгалтерки і до фахівчині зі страхування і журналістки. 

MediaSapiens розповідає, що робити жінкам, які знайшли свою професію в цьому переліку; чи варто бігти до військкомату; що означає бути військовозобов’язаною й чи доведеться проходити службу в армії.

Фото: Міноборони

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дехто
21:27 / 26.12.2021
как появилась цифра "60 лет", если мужчин снимали с учета в 55, а женщин даже медиков в 45? Какой дебил, видимо, не служивший это наваял? Это давление на работающих женщин и штрафы, больше ни о чем этот закон.
Hans
20:20 / 26.12.2021
Вы что там охринели полностю со своим. 95 кварталом Какое отношение имеет министр обороны к моей бабе тыс наведи порядок в сәлем министерстве да в союзе такого небыло вообще отауда тыс можеш знать во главе с отказником в наше время если мужик не служил в армии с ним не все впорядке
Erhjg
18:39 / 26.12.2021
Каков президент, такие и министры. Бредовые идеи цветут буйным цветом. Вы обучили женщин военному делу? Или для них у вас совсем иное предназначение? Даже в советские времена на военном учете стояли только те женщины, которые прошли военную подготовку (и не в школе!). Или для них у вас совсем иное предназначение?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду