В Україні запустили мобільний додаток «єСуд»

В Україні запустили мобільний додаток «єСуд»

15:40,
28 Вересня 2021
3678

В Україні запустили мобільний додаток «єСуд»

15:40,
28 Вересня 2021
3678
В Україні запустили мобільний додаток «єСуд»
В Україні запустили мобільний додаток «єСуд»
Автори:
Його бюджет склав приблизно 360 тисяч гривень.

Державна судова адміністрація України 28 вересня 2021 повідомила про запуск мобільного додатку «єСуд», за допомогою якого можна скористатися судовими послугами через смартфон.

Розробники застосунку кажуть, що його бюджет склав приблизно 360 тисяч гривень — ці кошти надало представництво ПРООН в Україні. Після підписання договору з Проєктом ПРООН власницею додатку «єСуд» стала Державна судова адміністрація України — у неї всі виключні майнові права разом з програмними кодами.

«Ми згенерували ідею з урахуванням побажань користувачів підсистеми «Електронний суд», основну версію якої тестували з 2018 року. Вони висловилися щодо потреби розробки мобільної версії застосунку, щоби доступ до «Електронного суду» був більш зручнішим через мобільні пристрої та смартфони. Тому ДСА України окрім ідеї розробило технічне завдання і функціональні вимоги до цього застосунку», — розповів заступник голови державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький.

За його словами, літера «є» в назві додатку означає не «електронний», а — «існує». Застосунок має спростити доступ до правосуддя всім жителям України, у тому числі з тимчасово окупованих територій. «єСуд» дозволяє:

  • отримувати пуш-повідомлення про надходження до електронного кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;
  • переглядати справи, провадження, процесуальні документи, що надіслані судом до кабінету;
  • переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив в своєму кабінеті;
  • переглядати довіреності та ордери, що знаходяться в кабінеті користувача;
  • анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

Мобільний застосунок доступний в GooglePlay та AppStore.

Для реєстрації додаток просить реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) або серію та номер паспорта, цифровий підпис, дату народження, номер телефона та електронну адресу.

Нагадаємо, 1 березня 2021 року президент Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з'явиться «суд у смартфоні». Пізніше Верховна Рада ухвалила відповідний закон. У липні того ж року заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький повідомив, що в Україні запустять мобільний застосунок «єСуд»: його перша версія відтворюватиме функціонал веб-версії «Електронного суду».

Що таке «суд у смартфоні» і кому він потрібен – у матеріалі MediaSapiens.

Фото: єСуд

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду