Київ переходить у червону зону карантину — Кличко

Київ переходить у червону зону карантину — Кличко

13:13,
18 Березня 2021
1751

Київ переходить у червону зону карантину — Кличко

13:13,
18 Березня 2021
1751
Київ переходить у червону зону карантину — Кличко
Київ переходить у червону зону карантину — Кличко
Автори:
Нові карантинні обмеження почнуть діяти 20 березня.

Обмеження червоної зони почнуть діяти у Києві з 00:01 20 березня. За попередньою інформацією, Київ перебуватиме у червоній зоні до 9 квітня. Рішення про зміну режиму карантинних обмежень  ухвалила місцева комісія з надзвичайних ситуацій у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Про це пише Hromadske з посиланням на міського голову Києва Віталія Кличка.

Із 20 березня у Києві заборонена:

  • робота закладів культури: кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів;
  • робота торгово-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів та магазинів із продажу засобів гігієни та побутової хімії);
  • проведення масових заходів: розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших.

Також тепер глядачі не можуть бути присутніми на спортивних змаганнях, заклади харчування працюватимуть лише навинос. Натомість громадський транспорт курсуватиме у звичному режимі, однак місця в салоні можуть бути заповнені лише на 50%. Крім цього, у Києві працюватимуть дитячі садочки, а учні шкіл після завершення весняних канікул навчатимуться дистанційно.

«Я закликаю всіх поставитися свідомо та відповідально до ситуації та дотримання обмежень. Нам потрібно виграти час і зробити все, щоб не сталося колапсу медичної системи», — зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, станом на 17 березня в Україні чотири області перебувають у червоній карантинній зоні — Закарпатська, Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька. Також до червоної зони можуть потрапити Львівська, Одеська та Тернопільська області.  

Також через зростання кількості хворих на коронавірус у Львові планують розгорнути госпіталі для пацієнтів із COVID-19 на базі міських поліклінік. Спершу планують облаштувати 366 ліжок. 

Як вже писав MediaSapiens, червона зона передбачає жорсткі карантинні обмеження. Її встановлюють на території регіону у разі наявності двох та більше ознак протягом трьох днів поспіль:

  • завантаженість ліжок із забезпеченням кисню в лікарнях, відведених під COVID-19, більше 65%;
  • кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену до коронавірусу протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300;
  • кількість госпіталізацій з підтвердженим коронавірусом та підозрою протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60;
  • коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 методом ПЛР або визначення антигену – більше 20%;
  • зростання загальної кількості госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.

Фото: flickr.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду