ms.detector.media
MediaSapiens
18.03.2021 13:13
Київ переходить у червону зону карантину — Кличко
Київ переходить у червону зону карантину — Кличко
Нові карантинні обмеження почнуть діяти 20 березня.

Обмеження червоної зони почнуть діяти у Києві з 00:01 20 березня. За попередньою інформацією, Київ перебуватиме у червоній зоні до 9 квітня. Рішення про зміну режиму карантинних обмежень  ухвалила місцева комісія з надзвичайних ситуацій у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Про це пише Hromadske з посиланням на міського голову Києва Віталія Кличка.

Із 20 березня у Києві заборонена:

Також тепер глядачі не можуть бути присутніми на спортивних змаганнях, заклади харчування працюватимуть лише навинос. Натомість громадський транспорт курсуватиме у звичному режимі, однак місця в салоні можуть бути заповнені лише на 50%. Крім цього, у Києві працюватимуть дитячі садочки, а учні шкіл після завершення весняних канікул навчатимуться дистанційно.

«Я закликаю всіх поставитися свідомо та відповідально до ситуації та дотримання обмежень. Нам потрібно виграти час і зробити все, щоб не сталося колапсу медичної системи», — зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, станом на 17 березня в Україні чотири області перебувають у червоній карантинній зоні — Закарпатська, Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька. Також до червоної зони можуть потрапити Львівська, Одеська та Тернопільська області.  

Також через зростання кількості хворих на коронавірус у Львові планують розгорнути госпіталі для пацієнтів із COVID-19 на базі міських поліклінік. Спершу планують облаштувати 366 ліжок. 

Як вже писав MediaSapiens, червона зона передбачає жорсткі карантинні обмеження. Її встановлюють на території регіону у разі наявності двох та більше ознак протягом трьох днів поспіль:

Фото: flickr.com

ms.detector.media