Pornhub обмежив завантаження відео після публікації розслідування про заробіток на неповнолітніх

Pornhub обмежив завантаження відео після публікації розслідування про заробіток на неповнолітніх

10:57,
9 Грудня 2020
3848

Pornhub обмежив завантаження відео після публікації розслідування про заробіток на неповнолітніх

10:57,
9 Грудня 2020
3848
Pornhub обмежив завантаження відео після публікації розслідування про заробіток на неповнолітніх
Pornhub обмежив завантаження відео після публікації розслідування про заробіток на неповнолітніх
Автори:
Завантажувати відео можуть тільки партнери Pornhub по контенту і учасники Модельної програми сайту, які заробляють на контенті.
Порносайт Pornhub змінив правила користування платформою після публікацій розслідування The New York Times.
Відтепер на сайті введено обмеження на завантаження відео. Завантажувати відео можуть тільки партнери Pornhub по контенту і учасники Модельної програми сайту, які заробляють на контенті. 
Крім цього, з 2021 року сайт введе систему ідентифікації користувачів, які завантажують відео.
Також Pornhub ввів заборону на завантаження відео, за винятком платних завантажень, для учасників Модельної програми. 
У Pornhub заявили, що посилять модерацію контенту і розширять список заборонених тегів. Окремо буде вестися робота із захисту прав дітей за допомогою технологій CSAI Match та PhotoDNA, а також пошук і видалення нелегального контенту.
Платіжна система Mastercard планує провести щодо порносайту Pornhub після того, як видання New York Times опублікувало матеріал про те, що порносайт поширює відео з насильством над неповнолітніми

Платіжна система заявила «не стерпить незаконних дій» і співпрацюватиме з правоохоронними органами та такими організаціями, як Національний і Міжнародний центр у справах зниклих безвісти і експлуатованих дітей.

Розслідування почалося після того, як 4 грудня в The New York Times Magazine вийшла стаття журналіста і лауреата двох Пулітцерівських премій Ніколаса Крістофа про популярний порносайт PornHub. У статті Крістоф розповів історії підлітків, чиї відео потрапили на сервіс без їх згоди - і про те, як сайт відмовляється визнавати, що заробляє на насильстві.

Журналіст звернув увагу, що за запитами «дівчатка до 18» («girls under18») або «14-річні» («14yo») на сайті можна знайти сотні тисяч відео. На багатьох з них зображені жертви насильства.

На підтвердження своїх слів журналіст наводить інформацію про жінку, яка знайшла на PornHub 58 відео зі своєю 15-річною дочкою, після того, як та безслідно зникла. Крім того, порносайті опублікували кадри сексуального насильства над 14-річною мешканкою Каліфорнії. Про це владі повідомив не сервіс, а однокласник дівчини, який впізнав її на відео. Винних покарали, але PornHub не притягли до відповідальності за поширення подібних роликів.

Pornhub відкинув звинувачення, заявивши, що будь-яке твердження, що нібито на платформі дозволяється розміщення матеріалів про сексуальне насильство над дітьми (CSAM), є «безвідповідальним і явно не відповідає дійсності».

PornHub - найпопулярніший порносайт у світі. Кожного місяця на нього в середньому заходить близько трьох мільярдів відвідувачів. Це більше, ніж у Netflix, Yahoo або Amazon. 

В останні роки PornHub намагався зробити так, щоб порнографія перестала здаватися чимось ганебним. Наприклад, публікував статистику переваг користувачів і займався благодійністю. З початком пандемії коронавірусу відкрив для всіх безкоштовний преміум-доступ.

Фото: New York Post

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду