Володимир Зеленський запустив флешмоб до 75-річчя ЮНЕСКО

Володимир Зеленський запустив флешмоб до 75-річчя ЮНЕСКО

13:24,
17 Листопада 2020
2040

Володимир Зеленський запустив флешмоб до 75-річчя ЮНЕСКО

13:24,
17 Листопада 2020
2040
Володимир Зеленський запустив флешмоб до 75-річчя ЮНЕСКО
Володимир Зеленський запустив флешмоб до 75-річчя ЮНЕСКО
Автори:
Президент записав відео до моменту отримання ним позитивного тесту на COVID-19.

Президент Володимир Зеленський запустив міжнародний флешмоб відеопривітань з нагоди 75-річчя організації ЮНЕСКО. Відео президент записав до моменту отримання ним позитивного тесту на COVID-19, стверджує пресслужба Офісу президента. 

«Організація ЮНЕСКО виникла відразу після закінчення найбільш нищівної війни в історії людства 75 років тому. Її засновники були переконані, що у свідомості людей потрібно укорінювати ідею захисту миру. Ми, українці, добре розуміємо мудрість цих слів зі Статуту ЮНЕСКО. Ми мали величезні втрати у тій війні. І зараз захищаємо нашу свободу. Ми високо цінуємо та підтримуємо важливу місію ЮНЕСКО», - сказав Володимир Зеленський. 

Він підкреслив, що ЮНЕСКО відіграє унікальну роль у захисті світової спадщини, щоб ми могли передати її наступним поколінням. Україна пишається об’єктами та місцями, що увійшли до переліку Світової спадщини. 

«Сила ЮНЕСКО полягає також у здатності знаходити адекватні відповіді на складні виклики. Україна долучена до цього процесу з 1954 року, і ми готові активно працювати спільно з іншими країнами-учасницями заради досягнення цілей. Немає сумнівів, ми всі потребуємо ЮНЕСКО – ефективної та відкритої світу організації», - наголосив президент України.

Нагадаємо, ЮНЕСКО – спеціалізована установа Організації Об’єднаних Націй у галузі освіти, науки і культури. Статут ЮНЕСКО був підписаний 16 листопада 1945 року. Україна приєдналася до організації у 1954-му і з того часу бере активну участь у її діяльності.

До переліку української матеріальної спадщини віднесені Софійський собор, Києво-Печерська лавра, Резиденція митрополитів Буковини та Далмації (Чернівці), ансамбль історичного центру Львова та ансамбль собору Св. Юра, геодезична Дуга Струве, дерев’яні церкви Карпатського регіону в Україні та Польщі, стародавнє місто Херсонес Таврійський і його хора, букові праліси та давні ліси Карпат. До нематеріальної спадщини увійшли: традиція косівської розписної кераміки, козацькі пісні Дніпропетровщини, петриківський декоративний живопис як феномен української орнаментальної народної творчості.

Фото: Facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду