Актор Джеффрі Раш отримає рекордну компенсацію за наклеп у ЗМІ

Актор Джеффрі Раш отримає рекордну компенсацію за наклеп у ЗМІ

17:50,
2 Липня 2020
2562

Актор Джеффрі Раш отримає рекордну компенсацію за наклеп у ЗМІ

17:50,
2 Липня 2020
2562
Актор Джеффрі Раш отримає рекордну компенсацію за наклеп у ЗМІ
Актор Джеффрі Раш отримає рекордну компенсацію за наклеп у ЗМІ
Автори:
Видання Daily Telegraph виплатить йому 2,9 мільйонів австралійських доларів.

Австралійський апеляційний суд залишив у силі своє рішення виплатити популярному актору Джеффрі Рашу рекордну суму компенсації в 2,9 мільйонів австралійських доларів (близько 2 млн у доларах США) за наклеп, зведений на нього у двох публікаціях видання Daily Telegraph. Про це пише видання Deadline.

Представники Daily Telegraph просили переглянути рішення, винесене у 2019 році. Вони переконані, що наклепу не було, і просили переглянути «вкрай надмірний» розмір компенсації, хоча на початку Джеффрі Раш, зірка кіносаги «Пірати Карибського моря», вимагав компенсації у 25 мільйонів доларів. Суд повністю відмовив виданню у задоволенні їх вимог.

Ця історія почалась ще у 2017 році, коли Daily Telegraph написав, що в компанію Sydney Theatre Company надійшла анонімна скарга на Раша, який нібито невідповідним чином поводив себе із колегою по театральному проекту «Король Лір» в 2015-2016 роках.

Раш подав до суду на газету та журналіста, вважаючи, що у статті його показали як «перевертня» та «сексуального хижака». До того ж, сама Sydney Theatre Company до нього зі скаргами не зверталась. Перша стаття Daily Telegraph також була написала без дозволу чи залучення жертви, якою згодом виявилась Ерін Норвілл. Хоча жінка і не відмовляється від своїх заяв про щоденні сексуальні домагання на роботі.

Правосуддя стало на сторону актора. Суддя Майкл Уігні вважає, що Норвілл «схильна перебільшувати», а репортаж Daily Telegraph являється «вкрай безвідповідальним прикладом сенсаційної журналістики…в її найгіршому вигляді».

До цього скандалу в 2017 році Джеффрі Раш очолював Кіноакадемію Австралії, проте вирішив покинути посаду, аби не псувати репутацію інституції.

Нагадаємо, що того ж року почався рух #MeToo, що виник зі скандалу довкола сексуальних злочинів голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна. Про насильство з його боку заявили понад 50 жінок, серед яких відомі акторки Анджеліна Джолі, Сальма Хаєк та Гвінет Пелтроу. У 2018 році Вайнштейна засудили до 23 років в'язниці, проте скандали в Голлівуді не стихають. 

Багатьох відомих діячів кіно, шоу-бізнесу та журналістики також звинуватили в домаганнях. У тому числі Кевіна Спейсі, через що Netflix вирішив дозняти серіал «Картковий будинок» з ним у головній ролі без актора.

Фото: Кадр з фільму "Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казок"

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду