Уряд ще не вирішив, чи розпочнеться навчання у школах з 1 вересня

Уряд ще не вирішив, чи розпочнеться навчання у школах з 1 вересня

13:42,
23 Червня 2020
4508

Уряд ще не вирішив, чи розпочнеться навчання у школах з 1 вересня

13:42,
23 Червня 2020
4508
Уряд ще не вирішив, чи розпочнеться навчання у школах з 1 вересня
Уряд ще не вирішив, чи розпочнеться навчання у школах з 1 вересня
Автори:
У Міністерстві освіти готуються до різних варіантів навчання, у тому числі - до дистанційного.

Тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла в інтерв’ю РБК, що Камін поки ще не знає, чи розпочнеться шкільне навчання з 1 вересня – це буде залежить від епідеміологічної ситуації:

«Всередині Кабміну немає такого рішення. Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватись епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання – це збереження здоров’я учасників освітнього процесу», - розповіла Мандзій. Вона також додала, що  до кінця червня  МОН разом з МОЗ готує протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Вона сама також «впевнена», що діти повернуться до шкіл 1 вересня.

 Мандзій також не погодилась з тим, що дистанційне навчання в Україні перетворилося на домашня навчання з батьками, а школа тільки надсилала завдання:

«Не погоджуюсь із тим, що все було виключно на використанні потенціалу батьків. Ми розуміємо важливість залучення батьків до цього процесу, але згадайте і закон «Про освіту». В законі теж прописано, що батьки є учасниками освітнього процесу. Тобто це той період, коли потрібно було підтримати своїх дітей та допомогти. Це був виклик. Я вважаю, що ми з цим викликом впорались», - розказала Мандзій.

Нагадаємо, що  Міністерство освіти та науки України пропонує громадськості обговорити проєкт положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти. Про це повідомляється на сайті відомства.

Фото: Facebook-сторінка Любомири Мандзій

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталія
15:50 / 23.06.2020
Так батьки є учасниками освітнього процесу. Вони опора, підтримка і допомога своїм дітям. Під час карантину де які з них не працювали, але переважна більшість ходили на роботу і контролювали освітній процес. А що робити з 1 вересня, якщо не відкриють навчальні заклади? Звільнятись з роботи і перекваліфіковуватись на вчителя? Як дітей залишати самих дома? Як першокласникам пояснити, що в них почався новий етап у житті?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду