ms.detector.media
MediaSapiens
23.06.2020 13:42
Уряд ще не вирішив, чи розпочнеться навчання у школах з 1 вересня
Уряд ще не вирішив, чи розпочнеться навчання у школах з 1 вересня
У Міністерстві освіти готуються до різних варіантів навчання, у тому числі - до дистанційного.

Тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла в інтерв’ю РБК, що Камін поки ще не знає, чи розпочнеться шкільне навчання з 1 вересня – це буде залежить від епідеміологічної ситуації:

«Всередині Кабміну немає такого рішення. Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватись епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання – це збереження здоров’я учасників освітнього процесу», - розповіла Мандзій. Вона також додала, що  до кінця червня  МОН разом з МОЗ готує протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Вона сама також «впевнена», що діти повернуться до шкіл 1 вересня.

 Мандзій також не погодилась з тим, що дистанційне навчання в Україні перетворилося на домашня навчання з батьками, а школа тільки надсилала завдання:

«Не погоджуюсь із тим, що все було виключно на використанні потенціалу батьків. Ми розуміємо важливість залучення батьків до цього процесу, але згадайте і закон «Про освіту». В законі теж прописано, що батьки є учасниками освітнього процесу. Тобто це той період, коли потрібно було підтримати своїх дітей та допомогти. Це був виклик. Я вважаю, що ми з цим викликом впорались», - розказала Мандзій.

Нагадаємо, що  Міністерство освіти та науки України пропонує громадськості обговорити проєкт положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти. Про це повідомляється на сайті відомства.

Фото: Facebook-сторінка Любомири Мандзій

ms.detector.media