Американський музей природничої історії демонтує статую Теодора Рузвельта

Американський музей природничої історії демонтує статую Теодора Рузвельта

10:36,
23 Червня 2020
2390

Американський музей природничої історії демонтує статую Теодора Рузвельта

10:36,
23 Червня 2020
2390
Американський музей природничої історії демонтує статую Теодора Рузвельта
Американський музей природничої історії демонтує статую Теодора Рузвельта
Автори:
Суспільство схвалює це рішення, але президент Дональд Трамп вважає, що це смішно.

Американський музей природничої історії, що у Нью-Йорку, прийняв рішення демонтувати пам’ятник Теодору Рузвельту. Архітектурну композицію довгий час вважали символом расизму та колоніалізму, і тепер керівництво музею це визнало, повідомляє Associated Press.

Статуя одного з американських президентів, Теодора Рузвельта, стояла на вході в музей із 1940 року. На ній Рузвельт сидить на коні, а обабіч нього по одну сторону стоїть індіанець, а по другу – чорношкірий виходець з Африки.

«Спільноту музею глибоко зачепив постійно наростаючий рух за расову справедливість, що виникла після вбивства Джорджа Флойда», – пояснила рішення Еллен Футтер, президентка музею.

Рішення демонтувати пам’ятник схвалив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо та правнук президента Рузвельта, Теодор Рузвельт IV. Останній підкреслив, що архітектурна композиція у такому стилі не відображає спадщину його пращура.

Втім, задоволені не всі. «Це смішно, не робіть цього!» – написав президент США Дональд Трамп у своєму Twitter.

Нагадаємо, що у США майже місяць тривають антирасистські протести. Вони почались з містечка Міннеаполіс штату Міннессота, де поліцейський натиснув коліном на горло чорношкірому чоловіку на ім’я Джордж Флойд, що спричинило його смерть. Невдовзі протести перекинулись на інші штати, а згодом і за кордон, після чого заклики демонтувати пам’ятники, які символізують расизм та нерівність, лунають повсюди. Зокрема у Великобританії пропонують знести статую Вінстону Черчиллю, який хоч і був видатним діячем країни, проте мав неоднозначні погляди на рівність людей.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктория
17:59 / 12.06.2021
Еврейскомассонская Америка, в которую входили все президенты или их ставленники уничтожили древнюю щивилизацию индейцев,ввели работорговлю и убили не одну сотню миллионов тех и других сейчас пожинают плоды. Цивилизация на крови и костях- империя зла, продолжает свою историю преступлений против человечества и может погубить планету.
Америка для белых
11:40 / 23.06.2020
Бедная Америка! Всё, что построили белые люди за сотни лет, теперь разрушают жидовские, арабские и черножопые терористы-уголовники. Белым людям скоро не будет даже места в их Америке. А всё благодаря предателям и врагам Америки, таким как обезянОбама и жидопутинский пи.дорТрамп!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду