Зеленський, Джуліані, санкції проти РФ: у США вийде книга мемуарів про Білий дім і Трампа

Зеленський, Джуліані, санкції проти РФ: у США вийде книга мемуарів про Білий дім і Трампа

16:31,
19 Червня 2020
2384

Зеленський, Джуліані, санкції проти РФ: у США вийде книга мемуарів про Білий дім і Трампа

16:31,
19 Червня 2020
2384
Зеленський, Джуліані, санкції проти РФ: у США вийде книга мемуарів про Білий дім і Трампа
Зеленський, Джуліані, санкції проти РФ: у США вийде книга мемуарів про Білий дім і Трампа
Автори:
За кілька днів (23 червня) у США надійде в продаж книга мемуарів екс-радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джона Болтона. Книга ще не вийшла, але вже викликала резонанс у багатьох країнах.

Видання НВ опублікувало статтю, у якій розповідає, про що йдеться у книзі The Room Where It Happened. A White House Memoir (Кімнатаде все відбулося. Мемуари з Білого дому) та чому Білий дім намагається перешкодити її публікації.

Посаду радника з нацбезпеки президента США Джон Болтон обіймав з квітня 2018 по вересень 2019 року, нагадують у статті.

«Трамп звільнив Болтона в розпал скандалу про можливий тиск на президента України Володимира Зеленського, заявивши, що «категорично не згоден з багатьма пропозиціями» свого радника. У своїй книзі The Room Where It Happened Болтон оповідає про 17 місяців роботи у Вашингтоні, супроводжуючи свою розповідь викриттями та гучними подробицями про Дональда Трампа та про мотивацію його рішень на посаді глави Білого дому», - йдеться у публікації НВ.

Коли стало відомо про те, що Джон Болтон готує таку книгу, видавництво Simon&Schuster погодилося заплатити за неї близько $2 млн. Невдовзі після цього Білий дім офіційно виступив проти публікації книги. Мовляв, там є «надсекретні відомості».

Згодом кілька ЗМІ у США змогли отримати перші екземпляри та опублікували деякі витяги з мемуарів Болтона. Наприклад, де той різко критикує Трампа.

«У відповідь на це держсекретар США Майк Помпео 18 червня оприлюднив заяву I Was In The Room Too  теж був у цій кімнаті, що перегукується з назвою мемуарів). У заяві він звинувачує Болтона у «відвертій брехні» та зраді, хоча і визнає, що своє враження про книгу склав лише з уривків у пресі», - зазначають журналісти.

Сам Дональд Трамп назвав книгу «зібранням брехні та фейків».

Президент США був категорично проти виділення Україні фінансової допомоги або «будь-чого, доки не будуть передані всі матеріали, пов'язані з [Гілларі] Клінтон та Джо Байденом», пише Болтон.

Автор мемуарів зазначає, що держсекретар США Майк Помпео та очільник Пентагону Марк Еспер від 8 до 10 разів намагалися вмовити Трампа все ж розблокувати надання допомоги Україні.

Джон Болтон у своїх мемуарах зазначає, що в намаганні оголосити імпічмент Трампу через скандал навколо України та тиск на Зеленського, демократи надмірно сконцентрувалися на цьому епізоді. Бо на адресу Трампа, каже він, можна було б висунути ширші звинувачення в тому, як він «регулярно використовував інструменти міжнародної та внутрішньої політики в особистих цілях».

(Раніше MediaSapiens публікував окрему статтю про те, що західні ЗМІ пишуть про розмову Зеленського і Трампа – MS.).

Як зазначає видання, Болтон у своїй книзі згадує, як Трамп заявив, що попросив Рудольфа Джуліані зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. Мовляв, щоб «обговорити розслідування його країною [нібито] спроби Хілларі Клінтон вплинути на [президентську] кампанію 2016 року, або щось пов'язане з Хантером Байденом і виборами 2020 року, або можливо, обидві справи».

У своїй книзі Джон Болтон неодноразово підкреслює, що президент США справді був упевнений, що всі змовилися проти нього. Ця змова, думав Трамп, нібита пов'язана з Україною.

У США антиросійські санкції продовжують, але сам Трамп нібито дуже часто  «бурчав та скаржився» на такі заходи, підкреслює Болтон. За його словами, Трамн не хотів «давати хід» санкціям США проти РФ за отруєння Сергія Скрипаня та його доньки у Великій Британії, вважаючи це «занадто жорстким рішенням».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп озвучив антинаукову цитату про «ін’єкції з дезінфікуючими засобами» проти COVID-19.

Фото: freepressjournal.in, Tom Brenner/The New York Times, Jonathan Ernst/Reuters)

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду