ЮНЕСКО: Кожен восьмий музей у світі через пандемію  може закритися назавжди

ЮНЕСКО: Кожен восьмий музей у світі через пандемію може закритися назавжди

12:11,
20 Травня 2020
2219

ЮНЕСКО: Кожен восьмий музей у світі через пандемію може закритися назавжди

12:11,
20 Травня 2020
2219
ЮНЕСКО: Кожен восьмий музей у світі через пандемію  може закритися назавжди
ЮНЕСКО: Кожен восьмий музей у світі через пандемію  може закритися назавжди
Автори:
За оцінками ЮНЕСКО, під час пандемії були змушені призупинити роботу 90% музеїв.

Майже 13% музеїв у світі (кожен восьмий) можуть не впоратися зі складнощами в умовах пандемії та через карантинні обмеження і закритися назавжди.

Про це йдеться у спільному дослідженні ЮНЕСКО та Міжнародної ради музеїв.

Загалом у світі, за оцінками ЮНЕСКО, під час пандемії були змушені призупинити роботу 90% музеїв, або понад 85 тисяч таких інституцій у всьому світу. У ЮНЕСКО заявили, що кількість музеїв із 2012 року по всьому світу збільшилася майже на 60%, досягнувши близько 95 тисяч установ.

Два дослідження, в яких брали участь держави-члени ЮНЕСКО та музейні працівники, мали на меті оцінити вплив COVID-19 на музеї та музейні установи та з'ясувати, як сектор пристосувався до пандемії, вивчити шляхи підтримки інституцій.

«Музеї відіграють фундаментальну роль у стійкості суспільства. Ми повинні допомогти їм впоратись із цією кризою та підтримувати зв’язок зі своєю аудиторією», - сказала Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулай.

«Ця пандемія також нагадує нам, що половина людства не має доступу до цифрових технологій. Ми повинні працювати над сприянням доступу до культури для всіх, особливо для найбільш вразливих та ізольованих», - додав він.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у США закрили музей новин після 11 років його існування.

Також на Херсонщині планують створити музей монументальної пропаганди.

Фото: muzei-mira.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду