Анонсований Зеленським «держпереворот» порівняли з «шоу довгоносиків» — моніторинг

Анонсований Зеленським «держпереворот» порівняли з «шоу довгоносиків» — моніторинг

18:33,
8 Грудня 2021
2112

Анонсований Зеленським «держпереворот» порівняли з «шоу довгоносиків» — моніторинг

18:33,
8 Грудня 2021
2112
Анонсований Зеленським «держпереворот» порівняли з «шоу довгоносиків» — моніторинг
Анонсований Зеленським «держпереворот» порівняли з «шоу довгоносиків» — моніторинг
У політичних токшоу висміювали заяву президента, виправдовували його, а також згадували про Надію Савченко і транслювали вибачення Порошенка.

«Державний переворот», про підготовку якого Володимир Зеленський сказав під час пресмарафону, у політичних токшоу порівнювали з виступом Надії Савченко 2018 року, називали «шоу довгоносиків» та показували вибачення Петра Порошенка перед міжнародними партнерами. Про це йдеться в моніторингу токшоу за 29 листопада — 3 грудня 2021 року

Напередодні анонсованого на 1 грудня перевороту його обговорювали в студії «Свободи слова» на ICTV. Лідер фракції «Слуги народу» Давид Арахамія говорив, що для попередження цієї ситуації «мали працювати спецслужби», а вже потім, за потреби, втрутитися парламент. Начальник управління Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк додав, що провадження відкрите 28 листопада за статтею 109  Кримінального кодексу України. Дії правоохоронців критикували представники опозиції: Ярослав Железняк з «Голосу» сказав, що заява Зеленського погіршила інвестиційний клімат в Україні. Цю ж позицію озвучила Кіра Рудик 1 грудня в ефірі «Токшоу №1» на каналі «Україна 24».

Представник «Батьківщини» Вадим Івченко згадав, як за попередньої влади теж анонсували повалення конституційного ладу. Ключовими дійовими особами мали бути тодішня народна депутатка Надія Савченко та проросійський діяч Володимир Рубан. А нині суд повернув справу за браком доказів. Представниця «ЄС» Іванна Климпуш-Цинцадзе стверджувала, що державний переворот, мовляв, «здійснюється з подачі президента», бо країною керує «московський регент Єрмак». 

30 листопада в ефірі «Пульсу» колишній нардеп і голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський назвав ймовірний державний переворот «шоу довгоносиків». А ведуча Євгенія Скорина нагадала, що першим інформацію про можливий переворот озвучив постійний спікер телеканалів Ахметова Олег Ляшко. 

В ефірі «Права на владу» 2 грудня показали вибачення Петра Порошенка перед міжнародними партнерами за «дурний жарт» про державний переворот. Чинного президента в цій ситуації намагався захистити блогер і колишній політик Сергій Лещенко. За його словами, сам Порошенко планував здійснити «держпереворот» у 2018 році, коли запровадив воєнний стан після інциденту в Керченській протоці. 

3 грудня у студії каналу «Наш» представник монобільшості Юрій Камельчук обстоював позицію, що заколот планувався, але влада зіграла на випередження. Противники «зелених», до гурту яких традиційно долучилися і ведучі, критикували ці слова та перекрикували промовця. Макс Назаров відзначив: вслід за словами президента «відразу здорожчав долар». Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Олександра Круміна.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду