Наталія Влащенко: "Суспільне мовлення повинно стартувати якісно"

00:00,
29 Липня 2014
493

Наталія Влащенко: "Суспільне мовлення повинно стартувати якісно"

00:00,
29 Липня 2014
493
Наталія Влащенко: "Суспільне мовлення повинно стартувати якісно"
Головний редактор видання "Публичные люди" Наталія Влащенко висловила думку щодо впровадження суспільного мовлення в Україні під час чергового випуску програми НРКУ "Український вимір".

У інтерактивному проекті Романа Коляди "Український вимір" традиційно щопонеділка відбувається обговорення теми суспільного мовлення. Наталя Влащенко, головний редактор суспільно-політичного видання "Публичные люди" висловила в ефірі Українського радіо свої думки щодо закону про суспільне мовлення.

Журналістка вважає його недосконалим через відсутність прозорих і чітко виписаних механізмів реалізації. За її словами, ключові питання - фінансування, кадри, якісний контент - так і лишаються проблемами, адже якщо перші чотири роки (за законом) мовник бере гроші з бюджету, то держава має право диктувати йому, що і як говорити. Законодавець пропонує використовувати як джерела фінансування і продаж телерадіокомпаніями власної продукції, і рекламу, а такими критеріями, переконана Наталія Влащенко, послуговуються комерційні медіаструктури, тому це - не суспільне мовлення, на її думку.

"У закон вже закладені системні помилки", - вважає пані Влащенко.

Пані Влащенко також вважає, що сьогодні в слухачів і глядачів відсутнє синхронне розуміння необхідності суспільного мовлення.

"Запропонована ж законом схема унеможливлює одержання в Україні суспільного мовлення. То чи обов'язково знищувати мовлення державне, щоб вибудувати суспільне, чи не стане це лише черговою зміною вивіски без якісного наповнення контенту?", - розмірковує гостя і пропонує створення та обговорення докорінно нового закону.

"До його написання мають долучитися авторитетні медіаюристи і журналісти. Поспішати не варто. Суспільне мовлення повинно стартувати якісно", - наголосила Наталія Влащенко.

Джерело: Прес-служба НРКУ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
mir24.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду