Новозеландський TVNZ більше не транслюватиме лише автентичний контент

00:00,
22 Липня 2011
461

Новозеландський TVNZ більше не транслюватиме лише автентичний контент

00:00,
22 Липня 2011
461
Новозеландський TVNZ більше не транслюватиме лише автентичний контент
Парламент Нової Зеландії ухвалив закон про скасування постанови, що була прийнята у 2003 році і обмежувала новозеландський цілодобовий англомовний канал TVNZ у тематиці створюваного контенту.  

Конкретніше кажучи – постанова диктувала TVNZ створювати автентичні програми, що відображали б культурну ідентичність мешканців країни. Подібні телепередачі не користувалися попитом, але на їх створення державний мовник отримував $15 млн. щорічно.

 

Міністр з питань громадського мовлення Джонатан Колман (Jonathan Coleman) сказав, що в результаті прийняття цього закону, TVNZ зможе «скинути кайдани», оскільки постійно існував конфлікт зобов’язань компанії – виконувати роль, закріплену у постанові і одночасно бути комерційно прибутковим. У вирішенні цього питання TVNZ має віддати належне державі.

 

Закон замінює постанову на  менш жорсткий набір тез і дає змогу компанії успішно виконувати роботу без обмежень, викликаних її подвійним статусом.


Колмен відзначив, що відхилення постанови не надто вплине на програму передач на каналах  TVNZ. Зміст продукції TVNZ як і раніше відповідатиме інтересам широкої аудиторії, якість також залишатиметься на високому рівні.


«У той же час, TVNZ  отримає необхідну для ефективного досягнення комерційних цілей гнучкість, і продовжить перехід від статуса традиційного мовника до цифрової мультиплатформної медіа-корпорації з різноманітними джерелами доходів та широким спектром послуг», – відзначив Колман.

 

Джерело The Dominion Post

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду